Brann på SHMIL - Vurderer å holde anlegget stengt fredag

Brann: Brannvesnet jobber med slukking etter at det brøt ut brann i en haug med treverke på SHMIL. foto: tRULS-EINAR jOHNSEN

Brann: Brannvesnet jobber med slukking etter at det brøt ut brann i en haug med treverke på SHMIL. foto: tRULS-EINAR jOHNSEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SHMIL vurderer å stenge avfallsanlegget fredag på grunn av brannen som brøt ut i en haug med trevirke torsdag kveld. Røyken fra brannen skal ikke være giftig.

Like etter klokken 18 torsdag ettermiddag kom det inn melding om at det var brann inne på SHMILs område på Åremma like utenfor Mosjøen. Klokken 18.20 meldte politiet at det brenner i trevirke i forbindelse med en søppelhaug.

– Vi mistenker at det dreier seg om selvantenning. Når det er varmt og sol så er dette ikke uvanlig. Det er ikke fare for spredning, men dette er en brann som kan pågå i flere dager. Vi kommer til å holde på noen timer til. Så vil det bli plassert ut vakter fra SHMIL som skal holde brannen under oppsyn hvis den fortsetter, sier overordnet befal i brannvesenet Runar Bråten.

Vurderer stenging

Administrerende direktør ved Søndre Helgeland Miljøverk (SHMIL) Håkon N. Johansen sier at de vurderer å stenge anlegget fredag.

– Vi ser såpass alvorlig på situasjonen at vi dessverre vurderer å holdte anlegget stengt i morgen. For øyeblikket er det ingen fare for spredning, men det kan endre seg, sier Johansen.

Det ble foretatt trippelutrykning til stedet, men det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bygg i området.

Det jobbes med å fjerne maskiner fra området, opplyste politiet på Twitter torsdag kveld.

Ikke giftig røyk

Da Helgelendingen kjørte fra brannstedet var lå det mye røyk i området. Denne røyken vurderes imidlertid som ufarlig av brannvesenet.

– Siste melding fra brannvesenet er at røyken driver nordover, ut i skogen og terrenget så for øyeblikket er den ikke på vei mot tettbebygd strøk. Den skal ikke være giftig og sammenliknbar med vanlig bålrøyk. Det kan likevel være greit å holde vinduer lukket hvis man er i området. Det er ikke meldt om at røyken har skapt problemer for trafikken, men det kan endre seg dersom vinden snur, forteller operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt Vegard Helgesen Riseth.

I løpet av kvelden skiftet vinden retning og "røykla" store deler av Halsøy og Mosjøen.

Artikkeltags