SHMIL skal asfaltere ved avfallsanlegget på Åremma: – Har ikke vært asfaltert her siden 90-tallet

KLART FOR ASFALTERING: Ronny Aanes sier at nå er det meste klart før det skal asfalteres på området til SHMIL på Åremma.

KLART FOR ASFALTERING: Ronny Aanes sier at nå er det meste klart før det skal asfalteres på området til SHMIL på Åremma. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndre Helgeland Miljøverk IKS (SHMIL) ber kundene om å ta hensyn til at det skal foregå asfaltarbeid på området ved Åremma avfallsanlegg i tiden framover.

DEL

– Vi er i gang med forarbeidet og har rigget opp en del utstyr. Det må gjøres klart der det skal asfalteres og vi skal gjøre det skikkelig når det først gjøres. Det har ikke vært asfaltert her siden vi startet opp på slutten av 90-tallet, sier Ronny Aanes, driftssjef SHMIL.

Han forteller at det skal asfalteres helt fra innkjøringen til anlegget og på store deler av området med vei ellers.

Ferdig i neste uke

– Det er for kundene sin del vi gjør dette, vi asfalterer hovedsakelig den traseen de kjører opp til gjenvinningsstasjonen. Da kan du kjøre med avfallet på en trygg måte, i tillegg til at det ser greit ut, legger han til.

Etter at SHMIL innførte fri levering av søppel for private husholdninger i mai, med lørdagsåpent anlegg på Åremma, har de opplevd økt trafikk. Aanes sier at den økte trafikken gjør at de har gjort noen endringer på anlegget.

– Vi har laget noen nye veier som har behov for asfaltering, og i tillegg har vi gjort veien bredere for å tilrettelegge for husholdningskundene våre. Om alt går greit starter selve asfalteringen på torsdag, så blir det nok ferdigstilt i neste uke. Det er i alle fall planen til Veidekke, som skal gjøre jobben.

Kutter lørdagsåpent

SHMIL har valgt å legge ut informasjon på Facebook der de ber kundene ta hensyn når de leverer avfall, og der de varsler at kjøremønsteret vil kunne bli noe endret. I varselet sier de at arbeidet skal foregå fra og med 2. oktober til og med 12. oktober.

– Kundene må være klar over at det kan bli litt venting. Men vi styrer trafikken slik at det ikke blir noen fare. Vi har stor trafikk her, og 20 vogntog med avfall går ut hver dag.

– Hvor stor økning av trafikken har dere hatt siden dere åpnet for fri levering?

– Besøket fra husholdningskunder er betydelig. På det meste har det vært 150–200 bilder på lørdager, så behovet har tydeligvis vært til stede. Nå sist var det 60 kjøretøy, så vi ser at mengden går ned og fra 15. oktober kutter vi lørdagsåpent. Men folk kan levere på alle andre ukedager, sier Ronny Aanes.

Artikkeltags