Bebuder nytt vedtak om sommerstengt SFO

Maria Leonor Suarez Karlsen dro onsdag til rådhuset for å overlevere i underkant av 500 underskrifter som en protest mot sommerstengning av SFO, samt kun hel plass på SFO. Her sammen med Linda Sandholm Nybakk, Barna Elena og Emilio, samt ektemannen Ronny Karlsen. Ordfører Bård Anders Langø til venstre.

Maria Leonor Suarez Karlsen dro onsdag til rådhuset for å overlevere i underkant av 500 underskrifter som en protest mot sommerstengning av SFO, samt kun hel plass på SFO. Her sammen med Linda Sandholm Nybakk, Barna Elena og Emilio, samt ektemannen Ronny Karlsen. Ordfører Bård Anders Langø til venstre. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sommerstengt SFO engasjerer i Sandnessjøen, og onsdag måtte ordfører Bård Anders Langø svare for seg.

DEL

I budsjettmøtet 13. desember fikk Senterpartiet og Arbeiderpartiet flertall for sommerstengt SFO i åtte uke, samt at man kun får ha hel plass. Budsjettvedtaket har en besparelse på fire millioner kroner i økonomiplanperioden.

Foreldre bosatt i Sandnessjøen har i etterkant engasjert seg sterkt i saken, og Maria Leonor Suarez Karlsen startet en egen facebookgruppe som protest mot vedtaket fra desember. Det ble også satt i gang en underskriftsaksjon, og onsdag fikk ordfører Bård Anders Langø i underkant av 500 signaturer.

- Hvorfor har dere kommet med et slikt forslag, og har dere i det hele tatt tenkt over konsekvensene, spurte hun ordføreren.

Vil bli endringer


Langø berømmet engasjementet, og understreket at politikerne sitter og forvalter 2,4 milliarder kroner i en økonomiplanperiode.

- Det er derfor mulig at noen av vedtakene kan virke urettferdig, og dette kan være et av dem. Jeg lover at vi kommer til å se på denne saken på nytt i forhold til en sak om skolestruktur som kommer opp mot sommeren. Det vil komme en endring, og en stengning av SFO, men om det vil bli åtte uker slik som det står i dag er usikkert. Det må kommunestyret se på, sa han.

Suarez Karlsen påpekte at mange av de 500 som har signert har kommentert at man enten hadde avlyst en planlagt hjemflytting til kommunen, eller at familier som bor her nå ser mot Leines.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg synes det er flott at folk bosetter seg på Helgeland, uansett om det er i Alstahaug eller på Leines. Men det er klart dersom mange gjør alvor av å flytte herfra, så vil det helt klart være alvorlig for Alstahaug kommune.

For dyrt


Suarez Karlsen tok også opp problemstillingen rundt at det nå bare er mulig å få full plass hos SFO.

- Har dere tenkt på at det finnes eneforsørgere der ute som rett og slett ikke har råd til å ha ungene lengre i SFO. Arbeidsledige? Selv trenger vi ikke mer en 25 prosent plass, men vi har sønnen vår der halv tid fordi han er så glad i å være der. Til høsten starter datteren vår på skolen, og det betyr at vi må ha to fulle plasser. Det er ikke alle som har råd til det.

Langø forsikret at han ser utfordringene, og at de skal se på vedtaket på nytt.

- Men det vil likevel komme innsparinger. Innsparinger som alle vil merke. Om det er Fyret, trygghetsalarmer eller mat på sykehuset

- De fire millionene som SFO koster. Dersom dere gjør om vedtaket, hvem skal da ta kuttene?

- Det vet jeg enda ikke, men en plass må vi hente pengene fra. Noen er nødt til å ta de kuttene, og det er det opp til et kommunestyre å bestemme, sa Langø.

Maria Leonor Suarez Karlsen var fornøyd med svarene fra ordføreren.

- Men helt trygg blir jeg ikke før jeg ser konkrete resultater. Jeg lurer mest på om det hadde noen hensikt å komme hit i det hele tatt, sa hun.

Der fikk hun omgående støtte fra ordføreren som berømmet engasjementet.

- Det er viktig med engasjement. Når vi politikere gjør vedtak så er det ikke alltid vi vet hvilken effekt de vil få for innbyggerne. Det er viktig med engasjement, og jeg skulle ønske at vi kunne sett mye mer av det. Det skal bare 200 signaturer til for at innbyggerne kan kreve en sak satt opp på nytt på sakskartet, smilte han.

Les også: Vurderer flere alternativer

Artikkeltags