Hele Novikveien kan bli forkjørsvei allerede før sommeren: – Vi har jobbet i mange år med dette

SNART SLUTT: Skiltet som markerer 50-sone ved Sandnessjøen ungdomsskole, sett mot byen, skal snart bli byttet ut med 40-sone og forkjørsvei.

SNART SLUTT: Skiltet som markerer 50-sone ved Sandnessjøen ungdomsskole, sett mot byen, skal snart bli byttet ut med 40-sone og forkjørsvei. Foto:

Trafikkbildet langs hovedveien i Sandnessjøen skal bli enklere å forholde seg til. Kommunen gjør seg nå klar til å lage forkjørsvei også fra rundkjøringen og ned til byen.

DEL

(iSandnessjøen) – Ja, vi innfører forkjørsvei fra rundkjøringen ved ungdomsskolen og ned til byen, sier enhetsleder ved kommunalteknisk avdeling Tom Andre Johansen til iSandnessjøen.

– Vi har fått godkjenning og fått skiltene, så vi håper å få de nye skiltene på plass før sommerferien, fortsetter han.

I dag er det forkjørsvei og 40 kilometer i timen som fartsgrense fra rundkjøringen ved skolen og kunstgressbanen og sørover langs Novikveien. Nordover fra den samme rundkjøringen er det derimot ikke forkjørsvei og 50 kilometer i timen.

BLIR STANDARD: Statens vegvesen innførte i 2015 40-sone sør for rundkjøringen og forkjørsvei. Dette blir nå standarden langs hele Novikveien.

BLIR STANDARD: Statens vegvesen innførte i 2015 40-sone sør for rundkjøringen og forkjørsvei. Dette blir nå standarden langs hele Novikveien. Foto:

Han forteller at det var Statens vegvesen som i 2015 bestemte at det skulle være forkjørsvei og 40-sone fra rundkjøringen og opp Novikveien (fv. 143).

I kommunens trafikkmønsterplan fra januar 2016 står det at «kommunen bør også følge Statens veivesen vedrørende innføring av forkjørsvei.»

– Vi har jobbet for å etablere forkjørsvei på Novikveien i mange år.

– Hvorfor det?

– Man skaper en ryddigere vikepliktssituasjon fordi trafikken i hovedfartsåren ikke må vike for trafikk fra høyre. Veien har også karakter av en gjennomkjøringsvei og da ligger det en forventning at det er forkjørsvei, sier Johansen og legger til:

– Rent pedagogisk kan Novikveien framstå som en forkjørsvei for en trafikant. Det inntrykket blir forsterket når man ser forkjørsskiltet sør for rundkjøringen på Stamnes. Vi mener det er uheldig at et lite veistrekke i Sandnessjøen ikke følger denne standarden.

Artikkeltags