Nå går vi gjennom en negativ tid - men er det noen som kan snu det, så er det vi

Leder for Kulturbadet i Sandnessjøen, Odd Arnold Skogsholm, gleder seg til samarbeid med nye drivere. Han skryter også av Alstahaug Næringsforening, som samler bedriftene for økt samarbeid. - Det er viktig at vi heier på hverandre, smiler han.

Leder for Kulturbadet i Sandnessjøen, Odd Arnold Skogsholm, gleder seg til samarbeid med nye drivere. Han skryter også av Alstahaug Næringsforening, som samler bedriftene for økt samarbeid. - Det er viktig at vi heier på hverandre, smiler han. Foto:

Det sier leder av Kulturbadet i Sandnessjøen, Odd Arnold Skogsholm. Dørene er nå låst inn mot Scandic Syv Søstre etter konkursen. Nå håper han på en rask løsning på saken.

DEL

– Vi ønsker veldig gjerne noen å leke med. Vi liker oss best når vi har noen å samarbeide med. Huset er bygget for at vi skal drive sammen, og jeg synes vi hever hverandre i driften, sier Skogsholm.

Han og de ansatte har merket at ting har blitt vanskeligere etter at dørene ble stengt på hotellet. Alternativene for overnatting er få, og det har vært episoder der artister har blitt kjørt til og fra Fru Haugans i Mosjøen. Utelukkende fordi overnattingsalternativene er så få i Sandnessjøen.

– Ja vi merker det. Det har blitt vanskeligere, men når det er sagt så ser vi lyst på framtiden. Vi hadde tre fulle hus i helga, og det blir også fullt på søndag. Vi ser positivt på framtiden, selvsagt, vi er jo mulighetenes hus.

Finner løsninger

Skogsholm legger likevel ikke skjul på at ting vil bli bedre når dørene til hotellet åpnes, og samarbeidet kan fortsette. Tilbakemeldingene fra folk er at mange tror at også Kulturbadet har stengt sine dører.

Alle inngangene fra Kulturbadet og inn til Scandic Syv Søstre er stengt. Nå ser Odd Arnold Skogsholm fram til at det kommer nye drivere på plass.

Alle inngangene fra Kulturbadet og inn til Scandic Syv Søstre er stengt. Nå ser Odd Arnold Skogsholm fram til at det kommer nye drivere på plass. Foto:

– Det er noen som tror at vi ikke har åpent slik vi har hatt. Det stemmer ikke. Vi har de samme tilbudene, og hos oss skjer det mye hver eneste dag, og det kommer det til å fortsette med. Det eneste som i dag er litt problematisk, er at det er vanskelig for dem som må overnatte. Foreløpig har vi funnet løsninger på det, men på lang sikt kan det få konsekvenser.

Her bemerker han samtidig at det at Widerøe har lagt ned lørdagsflyvingene, får konsekvenser for Kulturbadet.

– Som en konsekvens av dette, må artister da ofte bli til søndag, siden det ikke er noe fly som tar dem sørover. Alternativet er at vi kjører dem til flyplassen i Mosjøen. Uansett så er det økte kostnader for oss, sier han.

Ut skinner solen, og det går mot lysere tider. Det tror Skogsholm vil gjelde også for næringslivet i Sandnessjøen.

– Det går mot lysere tider, og vi gleder oss sånn. Det skal være mye folk i byen. Folk skal slippe å lure på om de finner stengte dører. Her opplever vi næringsforeningen som en positiv pådriver for det som skjer i byen. De er en stor støttespiller, som legger til rette for næringslivet. Det de har fått til nå, er helt fantastisk. De står i front for å samle sentrum.

Heie på hverandre

Kulturbadet supplerer med tilbud som folk kan benytte seg av, uavhengig av hvilke arrangement som kjøres i sentrum av Sandnessjøen.

– Det er ikke Kulturbadet folk strømmer til når Båtmessa arrangeres. Og det skjønner vi. Kulturbadet er for alle de andre dagene. Vi skal ikke ut og konkurrere mot de andre, men vi vil gjerne jobbe sammen. Her føler jeg at alle er på rett kurs for å få det fellesskapet som trengs.

Skogsholm understreker at det er viktig å løfte hverandre fram.

– Vi må heie på hverandre. Løfte hverandre fram. Det skjer så mye bra i byen. Nå går vi gjennom en negativ tid, men er det noen som kan snu det, så er det vi, smiler Odd Arnold Skogsholm.

Artikkeltags