Ragde Eiendom AS kjøper hotell Syv søstre

Helgeland Sparebank har akseptert et bud på Hotell Syv Søstre.

Helgeland Sparebank har akseptert et bud på Hotell Syv Søstre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er den store, norske eiendomsaktøren Ragde Eiendom AS som sammen med Breidablikk Eiendom AS er kjøper og som i dag skal signere kontrakten på hotell syv søstre i Sandnessjøen. Dette er langsiktige eiere som jobber på spreng for å åpne hotellet så fort det lar seg gjøre. Det melder Helgeland Sparebank i en pressemelding.

– En smidig og effektiv prosess med både lokalbanken og mekler har gjort at vi allerede er i gang med å få hotellet i drift, forteller Ola Emil Heggset. Vi har klare målsettinger om å åpne primo mai, men det er mange brikker som må på plass med hensyn til ansettelser, bevillinger, bookingsystemer og liknende.

Kjøperselskapene har en stor eiendomsportefølje, herunder også flere hoteller. Selskapene eier allerede flere andre eiendommer på Helgeland, og også eiendommer i Sandnessjøen.

–Vi vet at lokalsamfunnet har vært utålmodige, men banken har opplevd stadig større forståelse og aksept for at det har vært mange undersøkelser som måtte gjøres og mange krav som måtte innfris fra både kjøper og selger i denne transaksjonen. Alle avklaringene har gjort at dette har tatt litt tid. Som lokalbank har gjort vårt beste for å bidra til en god og langsiktig eier, sier Hanne Nordgaard.

Det er fremdeles uavklart om hotellet skal driftes av en hotellkjede, eller om Ragde Eiendom AS skal drifte det selv gjennom sin merkevare Saga hotell.

–Som eiere gleder vi oss til å ta fatt på oppgaven uavhengig av hvilken merkevare som står på hotellveggen, og vi vil ta imot innbyggere og tilreisende med åpne armer, sier Ola Emil Heggset.

–Det viktige er at befolkning og næringsliv har fått trygghet for at hotellet igjen skal oppta sin funksjon som navet i sentrum av Sandnessjøen, sier direktør for bedriftsmarkedet, Bjørn-Tore Brønlund i Helgeland Sparebank.

Nå fortetter prosessen med salget av tidligere Hotel Kysten, men det er på det rene at dette bygget ikke vil bli solgt til hotelldrift. Det er bankens vurdering at det ikke er økonomisk grunnlag for drift av mer enn ett hotell i Sandnessjøen de nærmeste årene. Vi har allerede interessenter som har signalisert at de ønsker å kjøpe bygget for å ominnrede det til kontor og/eller boliger, og vi vil derfor starte prosessen med å få bygget omregulert til annet formål. avslutter Hanne Nordgaard, adm.dir i Helgeland Sparebank.

Artikkeltags