Sjelden nordnorsk myntsamling solgt for millioner

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Avdøde Magnar Hellebust fra Sørvik utenfor Harstad var en ivrig myntsamler, og fram til hans død i 2010 var hans lidenskap å samle mynter fra alle de norske kongene opp gjennom historien. Etter at han gikk bort ble myntsamlingen bare liggende, og familien bestemte seg for at det ville være best om noen andre fikk dra nytte av de sjeldne skattene harstadmannen hadde samlet gjennom livet.

– Vi andre i familien delte ikke den interessen. Vi var i tvil om vi skulle selge samlinga, men fant ut at det var for galt at den skulle bli liggende, sier enken Petra Annie Ursin til Harstad Tidende.

Hun avslører at Magnar Ursin Hellebust, forøvrig bror av skuespiller Kine Hellebust, var Norges største myntsamler, og at andre samlere kom til han for å få vurdert sine mynter.

Nå har hans myntsamling fått nye eiere gjennom auksjonsselskapet Numisma mynthandel i Oslo. Den mest verdifulle i samlingen var Gimsøydaleren som ble taksert til 600.000. Denne alene ble solgt for 760.000 kroner. Totalt gikk samlinga for 2,7 millioner kroner, ifølge ht.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken