Nå skal alle lyssignalene i landet slukkes

Over og ut: Nå er det besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes.

Over og ut: Nå er det besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes. Foto:

De fleste har nok lagt merke til at det blinker når du passerer bomstasjonene i Norge. Det skal det nå bli slutt på.

DEL

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig den 6. april 2019. Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert etter hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene. Dette opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes. Dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift, sier Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet, i pressemeldingen.

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring der både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill. Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019.

– Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim.

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg, og opplysning om passering får du heretter hos det bomselskapet du har tegnet AutoPASS-avtale med.

Artikkeltags