10.000 trailerturer skal bort fra veiene mellom Bodø og Mosjøen

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Avisa Nordland) Fylkesrådet i Nordland bidrar med 1,5 millioner kroner til prosjektet «Arctic Central Europe Green Corridor».

Målsettingen er at 10.000 trailerturer mellom Mosjøen-Mo i Rana/Fauske og Bodø skal over på jernbane innen 2020.

– Samarbeidspartnerne i Mosjøen, Mo i Rana og Bodø har kartlagt et betydelig potensial for overføring av gods fra vei til jernbane. Ikke minst er det viktig at dette gjelder i begge retningene, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV) i ei pressemelding.

Miljøsak

– Vi er ikke i tvil om at dette også er en viktig sak for miljøet. Analyser viser at en konteiner fraktet med tog mellom sørlige Skandinavia og Nordland har 65–70 prosent lavere klimautslipp enn om den kom med bil, sier hun og viser til at jernbanen i tillegg er bedre for sikkerheten i trafikken og reduserte slitasje på veiene.

– Ekstra flott er det at man her har fått sentrale aktører i Mosjøen, Mo i Rana og Bodø til å samarbeide om felles mål. Gledelig er det også at Tromsø havn er koblet på med tanke på at gods fra Nordlandsbanen igjen kan bli fraktet med båt videre nordover. Sammen kan vi få til ting som betyr mye både for næringslivet og miljøet, sier Fagerås.

Artikkeltags