To personer fra Nordland bekreftet omkommet etter flystyrt på Saltfjellet

Bildet av flyet som styret, og det røde merket viser området flystyrten har skjedd på Ramnfjellet som ligger helt sørøst i Gildeskål kommune. Illustrasjon: Avisa Nordland

Bildet av flyet som styret, og det røde merket viser området flystyrten har skjedd på Ramnfjellet som ligger helt sørøst i Gildeskål kommune. Illustrasjon: Avisa Nordland

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[AVISA NORDLAND] Det var 28. august klokken 22:12 at Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS NN) mottok meldingen om at et mikrofly med to personer om bord var savnet i Saltfjell-/Meløy-området, melder Hovedredningssentralen.

Tre timer senere var flyhavariet funnet og personene om bord bekreftet omkommet.

De omkomne er to menn bosatt i Nordland i 30- og 50-årene, bekrefter operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland politidistrikt overfor Avisa Nordland.

De pårørende er varslet.

– Havariet er nord for Svartisen på rundt 778 meter over havet. På grunn av fjellterrenget gjør dette jobben krevende. Vi sendte politifolk opp på fjellet i natt for å ha vakthold, til det i dag kommer kriminalteknikere og havarikommisjonen, sier Leirvik.

Fikk god hjelp

Ifølge politiet skal flystyrten ha skjedd på Ramnfjellet som ligger helt sørøst i Gildeskål kommune ved kommunegrensa til Meløy og Beiarn.

De omkomne og deler av flyhavariet vil bli fraktet ned fra fjellet onsdag.

Leirvik forteller at det tok tre timer fra de fikk inn meldingen om flyet til de hadde lokalisert havariet og bekreftet at personene om bord var omkomne.

– Ære være for den hjelpen vi har hatt i natt. Det hadde ikke gått så fort hvis vi ikke hadde hatt hjelp fra F-16 og alle helikoptrene, forteller operasjonslederen.

To omkomne

Natt til onsdag klokken 00:54, meldte F-16 at de hadde gjort en observasjon på bakken, om lag 17 km øst av Glomfjord.

– Ambulansehelikopteret ble sendt inn for å undersøke, og 20 minutter senere ble det fastslått at det dreide seg om et havari uten overlevende, melder HRS.

– Det videre arbeidet med pårørendevarsling, etterforsking og annet blir ivaretatt av Nordland politidistrikt.

Store letemannskaper

Det savnede mikroflyet var utstyrt med pontonger, og tok av fra Markvatnet nær Ørnes på morgenen 28. august for å drive reinleiting i det som ble søksområdet. Siste observasjon av flyet ser ut til å være gjort i 14-tiden 28. august.

– To F-16 og en Sea King fra Bodø, et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og to militære Bell-helikopter fra Bardufoss deltok i søket. Søket omfattet et stort område som strekker seg fra Meløy i vest til Saltfjellet i øst og Svartisen-området i sør.

Artikkeltags