Gå til sidens hovedinnhold

Avventer takstresultatene

Artikkelen er over 3 år gammel

Statskog avventer resultatet av takseringa i august før restriksjonene for høstens rypejakt bestemmes.

Det er knyttet stor spenning til hvilke restriksjoner Statskog vil innføre for høstens rypejakt.

– Vi avventer resultatet av rypetakseringa i august før endelig beslutning tas, sier jakt- og fiskekonsulent i Statskog, Gustav Busch Arntsen.

I juni gjennomførte Statskog en serie av folkemøter der forvaltning av rypebestanden var tema. Det har også vært møter mellom Statskog og Norges jeger- og fiskerforbund i Nordland. Konklusjonen etter disse møtene er at det bør innføres restriksjoner på rypejakta.

– Vi forholder oss til et uttak på 15 prosent som grunnlag for bærekraftig forvaltning. I de områdene der vi har et uttak på rundt 15 prosent eller mer, vil det bli restriksjoner, kanskje i form av antall jegere som får jakte i disse områdene den første delen av høstjakta. I andre områder der uttaket av ryper ikke er så stort, vil det ikke være behov for restriksjoner, sier Busch Arntsen.

Den endelige beslutningen mener jakt- og fiskekonsulenten ikke vil foreligge før i slutten av august.

– Da kan vi legge årets takstresultat til grunn for de beslutningene som tas, opplyser han.

Fra august starter årets rypetaksering. Godkjente taksører vil være ute i terrengene over store deler av Helgeland. Rypetakseringa foregår ved hjelp av fuglehunder, og takstteamene har fått innvilget dispensasjon fra båndtvangsbestemmelsene.

Kommentarer til denne saken