Arrangerte «rosadag» på skolen: – Mosjørussen er flott og det bør vi voksne registrere

Rødrussens russestyre står bak markeringen. F.v. Solveig Tveråli, Thea Angermo, Kristoffer Herringbotn, Julie Seljeli og Katharina Wulff Hansen.

Rødrussens russestyre står bak markeringen. F.v. Solveig Tveråli, Thea Angermo, Kristoffer Herringbotn, Julie Seljeli og Katharina Wulff Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De siste månedene har russen igjen vært mye omtalt i media, med historier om slagsmål, fyll og festing. Mosjørussen ville i dag, fredag, vise at russen også er mennesker med gode verdier.

DEL

Mosjørussen arrangerte nemlig i dag «Rosadag» på skolen, hvor alle rødrusser ble oppfordret til å kle på seg rosa klær for å vise sin støtte til rosa sløyfe-aksjonen. I korridorene på hele Mosjøen videregående skole kunne man se elever og lærere iført rosa klesplagg.

Rødrussens russepresident Katharina Wulff Hansen, sammen med rødrussestyret, arrangerte denne dagen for å sette lys på saken.

– Det at de aller fleste kledde på seg rosa plagg i dag gjorde at det ble lagt merke til. Det er godt at folk begynner å skjønne at russen ikke bare holder på med alkohol og festing, men at de også kan bidra, sier russepresidenten.

Den nye russetrenden

Det skrives ofte om farlige russetrender for tiden, men en russetrend som ikke har fått mye oppmerksomhet er #russmotkreft. Der utfordrer forskjellige russegrupper hverandre til å bidra med en pengegave til Kreftforeningen. Gruppene donerer penger ut ifra hvor mange likerklikk de får på et innlegg, eventuelt at de donerer et beløp. Russegruppene i Mosjøen er med på dette også.

I tillegg til å arrangere «rosadagen», noe som har blitt gjort på mange videregående skoler i Norge siste tiden, har rødrussen også bidratt på TV-aksjonen. Over 40 russ møtte opp der for å gå med bøsser.

–Mosjørussen er flott

Rektor på Mosjøen videregående skole, Kurt Henriksen, synes det er prisverdig at russen arrangerte en markering som dette.

–Jeg synes det er helt fantastisk at russen skaper positiv oppmerksomhet rundt en aksjon som rosa sløyfe-aksjonen og bidrar til et så viktig samfunnsoppdrag. Mosjørussen viser at de er noe mer enn de som holder på med tull og tøv som fører til negative reaksjoner. De har hørt på tilbakemeldingene våre og tatt de til etterretning. Mosjørussen er flott og det bør vi voksne registrere.

Henriksen sier at de siste årene har russen vært flinke til å markere seg i bybildet, med å være med på viktig humanitært arbeid.

–Mange russ er nok berørt av kreftsaken, med folk i nære relasjoner som kjemper mot sykdommen. Det at russen da legger ned masse arbeid, i en ellers hektisk tid, for å støtte en god sak er rett og slett prisverdig.

Både russepresidenten og rektoren ser fram til russetiden, med håp om at andre skal ha fått et godt inntrykk av russen.

Artikkeltags