Politiet advarer mot mulig skadd bjørn

Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Politiet advarer joggere og turgåere i Dovre kommune mot en bjørn som ble påkjørt av toget natt til tirsdag. Bjørnen kan være skadd, og dermed farlig.

Politiet i Gudbrandsdalen advarer folk mot å ferdes i området Grønbogen mot Hinnafeltet i Dovre kommune, hvor de tror dyret kan befinne seg. Bjørnen ble påkjørt av toget i 2-tiden natt til tirsdag.

Politiet opplyser til Gudbrandsdølen Dagningen;http://www.gd.no/bjornen-kan-vare-farlig-hold-dere-unna/s/5-18-110045at det er funnet blodspor etter bjørnen, noe som tyder på at bjørnen kan være skadd og farlig.

Leder for fallviltnemnda på Dovre, Ole-Jakop Rudi, sier forbipasserende ikke må stoppe opp og ta bilder av bjørnen, da den kan være i ulage og ilter etter påkjørselen.

De siste dagene er tre moskuser påkjørt og drept av tog på Dovrebanen. På skadestedet var det tirsdag ikke mulig å finne sportegn som med sikkerhet kunne bekrefte at det er bjørn eller moskus som er påkjørt, men lokomotivføreren er ikke i tvil om at det var bjørn toget traff. (©NTB)

Artikkeltags