Nicole og Guy fra Frankrike ferierer på Helgelandskysten: – Folk trekkes hit på grunn av fjellene og havet

Nicole Lucaccini og Guy Martin fra Sassenage i Sør-Frankrike ferierer på kystriksveien. De synes at Helgelandskysten er en fantastisk plass å feriere.

Nicole Lucaccini og Guy Martin fra Sassenage i Sør-Frankrike ferierer på kystriksveien. De synes at Helgelandskysten er en fantastisk plass å feriere. Foto:

Fellesferien er i gang og sola skinner fra så og si knallblå himmel. Det er tid for feriering for både lokale og turister.

DEL

(iSandnessjøen) Nicole Lucaccini og Guy Martin fra Sassenage i Sør-Frankrike er en av mange turister som ferierer med bobil på Helgelandskysten. For tre uker siden var de hjemme i Frankrike og startet turen sin mot Nordkapp. På veien sørover valgte de å kjøre kystriksveien (Fv17) for å opplevde fjord og fjell.

– Magnifique, sier Nicole når hun skal forklare tankene hennes rundt turen deres på kystriksveien.

Det er høysesong for turistinformasjonen i Sandnessjøen (VisitHelgeland), hvor Ingrid Dahl Tysnes sitter i skranken. Hun forteller at pågangen på turistinfoen har vært lav den siste tiden, men at den har tatt seg opp nå som finværet er her.

– De fleste som besøker oss er nordmenn, men vi har også mye besøk av tyskere.

– Men hvorfor tror du at mange søker til Helgelandskysten når de skal feriere?

– Mange trekkes hit på grunn av naturen vi har her, spesielt fjellene og havet. Øyhopping på sykkel eller padling blant de mange øyene vi har her ute virker spennende for mange. Vi har også en del museer med mye lokalhistorie i nærområdet. Det er også mange som har lyst til å dra ut i havgapet, for å besøke øyer som Træna og Lovund, forteller Dahl Tysnes.

Ingrid Dahl Tysnes i VisitHelgeland forteller at det er mange muligheter for turistene her, men at naturen er det som drar dem hit.

Ingrid Dahl Tysnes i VisitHelgeland forteller at det er mange muligheter for turistene her, men at naturen er det som drar dem hit. Foto:

Artikkeltags