Nesten halvparten av ungdom mellom 18 og 22 år har tenkt seg på fjellet i påsken.

En ny undersøkelse viser at mer enn én av fire nordmenn planlegger påsketur til fjells. Blant den yngre garde er tallet enda høyere: Hele 44 prosent av dem mellom 18 og 22 år planlegger fjelltur denne påsken.

Undersøkelsen viser at ungdom generelt er glade i fjellet: Hele 64 prosent av de under 22 år sier de planlegger en eller flere turer på fjellet i år. Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Den Norske Turistforening (DNT) og Røde Kors.

– Det er veldig kult at så mange unge skal til fjells i påsken! Det overrasker meg ikke, for det finnes så mange bra tilbud. Man kan gå fra hytte til hytte med venner, eller bo fast på en hytte – ha fine dager ute og komme inn til et varmt og koselig krypinn på kvelden, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

Snømengdene som ligger over store deler av landet bør utnyttes denne påsken, mener DNT:

– Våre hyttevertskap forteller at de ikke har hatt så flotte forhold i fjellet på over tjue år, så oppfordringen fra oss er enkel: Grip muligheten og sikre deg den gode gammeldagse påskestemningen om det så er med en lang eller kort skitur, hopprenn, påskeeggjakt eller krim og appelsin i hytteveggen, sier DNTs generalsekretær Nils Øveraas. (ANB)