Nyheten om de 106 reinsdyra som mistet livet på Nordlandsbanen går verden rundt. «Reindeer bloodbath!» skriver Daily Mail om de 106 reinsdyra som mistet livet på Nordlandsbanen går verden rundt.

I nettutgaven er saken linket til Helgelendingen, og supplert med bilder av døde reinsdyr, ett av dem sladdet. Den britiske avisen siterer Torstein Appfjell sine uttalelser til Aftenposten om at dette er en tragedien for ham og tre andre reineiere.

Andre medier som skriver om dyretragedien er Fox News, ABCnews og Sky News.

Venstre ved Jon Gunnes kommer til å ta opp reinpåkjørslene med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i spontanspørretimen.

«Det er årlig dyrepåkjørsler der rein går tapt langs Nordlandsbanen. 25. november opplevde lokalsamfunnet igjen en tragedie da over 100 rein døde som følge av togpåkjørsler. Bane Nor opplyste at togene ikke senket farten fordi kommunikasjonen ikke fungerte fra sentralt hold til lokførerne. NINA har fastslått at et viltgjerde vil være det mest effektive tiltaket dersom vi skal få en slutt på dette. Hvilke tiltak vil statsråden sette inn for å hindre framtidige togpåkjørsler av rein og andre dyr?» er spørsmålet samferdselsministeren må svare på.