Gå til sidens hovedinnhold

Samferdselsministeren til Mosjøen - skal blant annet ta opp reinpåkjørsler

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Mosjøen og Helgeland. I Mosjøen skal han blant annet treffe sametingspresident Aili Keskitalo.

Men før han ankommer Helgeland skal fylkesmann Hill-Marta Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtes i Bodø for å diskutere framtidige tiltak mot reinpåkjørsler.

- Gjentatte reinpåkjørsler langs Nordlandsbanen den siste tiden, har skapt stor bekymring.  Ikke minst har det understreket behovet for å få bygget flere gjerder langs skinnene. Derfor er det bra å få anledning til å snakke direkte med ministeren om dette, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.

19. januar var fylkesmannen i møte med Bane NOR og Mattilsynet. Også her var reinpåkjørsler tema.

 - Det er stor enighet om at gjerdebygging er beste løsning på noen strekninger, men det er også nødvendig å arbeide videre med teknologiske løsninger som kan være med å bidra til færre påkjørsler, sier Hill-Marta Solberg.

Samferdselsministeren skal denne uken reise den 726 kilometer lange strekningen som utgjør Nordlandsbanen. Ministeren starter turen i Bodø 24. januar og avslutter på Værnes dagen etter.

I tillegg til å møte fylkesmannen i Nordland, skal Solvik-Olsen også treffe sametingspresident Aili Keskitalo og representanter for reinbeitedistrikt når han ankommer Mosjøen onsdag ettermiddag.

Tiltak mot reinpåkjørsler er ett av flere tema ministeren skal jobbe med når han flytter kontoret sitt ut på sporet i to dager.

Kommentarer til denne saken