Kvinne var savnet etter skogstur i Rana – Store ressurser lette hele natten

Torsdag kveld meldte politiet om at en kvinne på 72 år var savnet etter å ha vært på en skogstur i Vivassdalen i Rana.

DEL

Kvinnen hadde vært borte siden klokken 13, men skulle være godt kledd. Politiet med hundepatrulje, frivillige og seaking rykket ut til stedet.

– Det vil ta litt tid før vi er på stedet og terrenget er ikke så verst der man skal lete, men været er en utfordring. Det er jo ikke kaldt, men det blåser og regner kraftig. Derfor er vi ikke så sikre på om helikopteret kommer seg inn, men vi prøver, sa operasjonsleder Remi Johansen til Rana Blad torsdag kveld.

Gjennom hele natt til fredag har det pågått søk etter den savnede kvinnen. Politiet melder om at det har blitt brukt store ressurser i leteaksjonen, og i 6-tiden fredagsmorgen pågikk søket fremdeles. Operasjonsleder hos politiet i Nordland, Tommy Bech opplyste til Avisa Nordland om at både Sivilforsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og redningshelikopteret deltok i aksjonen.

– I tillegg har vi hatt bistand fra Forsvaret som har bidratt med en drone i søket, sa han klokken 06.15.

En knapp time senere, klokken 07.00 melder politiet i Nordland på Twitter at den savnende kvinnen ble funnet i god behold av redningshelikopter fra 330-skvadronen.

Artikkeltags