Gå til sidens hovedinnhold

Brukerne av Dagenheten Birger Hansen (81) og Klaus Johansen (85) er opptatt av ny flyplass i Rana

Artikkelen er over 3 år gammel

Erik Furuseth trives med livsglede ved sin side og gleder seg til å kjenne vinden i håret når det blir sykkeltur ute til våren.

(Rana Blad): – Jeg var instruktør i industrien, og er god til finne de rette folkene, ler MS-rammede Erik Furuseth som er den første til å prøve den elektriske rickshaw-sykkelen som den frivillige organisasjonen Livsglede for eldre har gitt til Område Vest.

– Sykkelen har vi kjøpt blant annet for penger vi fikk av Nordland Teater da de i fjor donerte overskuddet fra forestillinga Julekalender til et veldedig formål, sier leder i Rana, Linn Sivertsen.

Den elektriske sykkelen koster nærmere 80.000 kroner, og cirka 50.000 kroner fra Nordland Teater fikk Livsglede for eldre et godt stykke på veien, men:

- Det er takket være bidrag fra flere som støtter oss med små og store beløp, at vi hadde nok penger til å kjøpe sykkelen. Mange har bidrtt, tusen takk til alle, sier Linn Sivertsen.

Ny aktivitet

Pengene brukes opp nå fordi foreninga legger ned.

– Vi er mange fantastiske frivillige som stiller opp, men ingen vil være med å styre, og jeg har ikke kapasitet til å fortsette med det vervet akkurat nå, sier Linn Sivertsen.

Hun håper sykkelen blir til glede for mange, og en aktivitet som frivillige kan gjøre sammen med de eldre.

– Det gir oss mulighet til å dra på lengre turer, enn de eldre nå klarer å gå til fots. Vi er kjempeglad for denne gaven, sier avdelingssykepleier på Dagenheten og demenskoordinator, Lisbeth Breimo Pettersen.

Linn Sivertsen, avtroppende leder for Livsglede for eldre oppfordrer pårørende og frivillige til å ta sykkelen i bruk.

- Sykkelen er gitt til hele Ytteren omsorgsdistrikt, det er fritt fram å ta beboere og brukere på sykkeltur. Vi er veldig opptatt av at sykkelen skal komme flere til nytte og glede. Fysisk aktivitet er god helse på mange plan, sier Linn Sivertsen og legger til:

- Ikke minst skaper det mye glede, trivsel og dermed godt humør!

Ny flyplass

Ordfører Geir Waage (Ap) var på sin tradisjonelle julerunde og ble den første til å prøvekjøre sykkelen. Han fikk også slått av en prat med brukerne av Dagenheten, som Birger Hansen (81) og Klaus Johansen (85). De er opptatt av ny flyplass i Rana.

– Den trengs for Helgelands befolkning, så vi slipper å reise nord og sør for å komme oss til Gardermoen. Jeg har reist mye før, ikke så mye nå, men jeg vet at det trengs en ny flyplass, sier Klaus Johansen.

I juleuka blir det servert julemat og en skarp en til de som vil om formiddagen. Hva som er best av ordførerbesøk eller en dram, får latteren fram hos de rundt bordet.

– Svar nå ærlig, sier ordføre Geir Waage; – Drammen smaker vel best!

Kommentarer til denne saken