Helgelending må i fengsel etter å ha lagt ut film av beruset og naken jente på Snapchat

Mannen nektet straffskyld i Rana tingrett.

Mannen nektet straffskyld i Rana tingrett. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Rana Blad): En mann i siste halvdel av 20-årene fra Nord-Helgeland er i Rana tingrett dømt til fem måneders ubetinget fengsel.

Nordhelgelendingen er både funnet skyldig i å ha hatt seksuell omgang med ei jente under 16 år, og å ha filmet og lagt ut på «My Story» i mobilappen Snapchat filmer av en beruset og delvis naken annen jente under 18 år.

Selv nektet tiltalte straffskyld for begge forholdene under rettssaken i tingretten nylig.

Hentet jenta i bil

Begge hendelsene som er grunnlaget for tiltalen mot mannen ligger noen år tilbake i tid.

Den første episoden skal ha skjedd da tiltalte hentet den fornærmede jenta for å kjøre henne hjem fra en privatfest. I stedet for å sette jenta av der hun skulle av, skal tiltalte ha kjørt hjem til seg selv. Her skal han først ha tilbudt henne alkohol før han førte henne inn på soverommet. Fornærmede skal ifølge sin forklaring ha «frosset til» og ikke greid å formidle at hun ikke ønske samleiet.

Hun var på dette tidspunktet 15 år og 8 måneder. For å bli dømt kreves det kun at tiltalte har opptrådt uaktsomt i forhold til fornærmedes alder, noe retten finner har skjedd her.

Tiltalte har selv nektet for noen gang å ha vært alene med eller kjørt fornærmede i sin bil. Det fester retten ikke lit til, da andre personer har vitnet om at tiltalte og fornærmede kjørte av gårde i tiltaltes bil den aktuelle kvelden.

Filmer på Snapchat

Når det gjelder Snapchat-filmingen, som skjedde ett års tid seinere, har mannen innrømmet at det var han som filmet, men han har nektet straffskyld da han mener det ikke var hans intensjon å lage filmer som viser seksualisert framstilling av barn. De tre videosnuttene viser Retten er ikke enig i at disse først og fremst skal karakteriseres som en «fyllefilm» eller «tull og tøys».

Rettens flertall mener tiltalte burde ha forstått at fornærmede var under 18 år. I denne sammenheng er grensen for hvem som regnes som barn 18 år.

I tillegg til fengselsstraffen på fem måneder, er tiltalte dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til jenta han hadde seksuell omgang med.

Artikkeltags