Gå til sidens hovedinnhold

Flere meldinger om promillekjøring i Nordland: - Hvis du er i tvil, la bilen stå

Artikkelen er over 3 år gammel

[Avisa Nordland] Lørdag morgen og utover formiddagen har politiet i Nordland tvitret om flere tilfeller av promillekjøring i fylket.

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, ber folk la bilen stå hjemme hvis de er usikre.

– Hvis du er i tvil, så la bilen stå hjemme. Det er så mange scenario som kan oppstå og er det promille inne i bildet, så ligger en tynt an, forteller Nilsson.

Lavpromille

I Narvik har politiet stoppet tre førere for det politiet beskriver som lavpromille.

Første føreren ble tatt på E6 ved Karistranda. Han ble tatt med inn til stasjonen for utåndingsprøve. Denne prøven viste at føreren var under den straffbare grensen.

Senere kom det to nye meldinger fra Narvik og Karistranda. Disse to bilførerne hadde også lavpromille, og etter utåndingsprøve viste det at de var under straffbar grense.

– Patruljen holder apparatet ute på veien, og da få vi kun en indikasjon på at her er det noe. Det er ikke noe bevismateriale. Så på noen stasjoner har vi en maskin som heter Evidenzer som måler alkohol gjennom utånding. Der viste det seg at alle tre førerne var under den lovlige grensa på 0,2 i promille, forteller operasjonslederen.

Ikke lang tid

Nilsson forteller at politiet har fokus på rus i trafikken denne uken, og at det var planlagt at denne patruljen skulle stå i Karistranda.

– Alle tre ble nesten tatt rett etter hverandre. Da første fører ble tatt og de fikk ordnet alt og stilt seg opp for å kontrollere igjen, tok det ikke lang tid før de stoppet neste fører, sier han.

Den fjerde og siste meldingen kom fra Vesterålen, nærmere bestemt på fylkesvei 82 ved Stokmarknes, der politiet hadde kontrollert 85 førere. Én ble tatt for promillekjøring. Etterforskning har startet og førerkortet er beslaglagt.

Senere på dagen stoppet politiet en øvelseskjører og ledsager - begge pågrepet for ruskjøring.

Kommentarer til denne saken