Gå til sidens hovedinnhold

Rema Nyrud kutter Post i butikk: – Det er ikke dette vi ønsker å holde på med

Artikkelen er over 3 år gammel

Til høsten kan du ikke lenger hente pakker og poste brev samtidig som du handler dagligvarer på Rema 1000 på Nyrud.

– Vi har sagt opp kontrakten med Posten. 1. oktober – eller helst før det – er det slutt, sier remakjøpmann Hans Bjarne Holmen. Han sier at det ikke er med spesielt tungt hjerte han går skilsmissen i møte.

– Det er ikke post vi ønsker å holde på med. Vi vil bruke ressursene våre på å rendyrke Rema-konseptet, ikke på å holde på med alt mulig annet, sier Holmen.

Uten gnisninger?

Til høsten har ekteskapet mellom Rema 1000 på Nyrud og Posten vart i fire år. Tilsynelatende uten gnisninger av noe slag – på overflaten. Men noe har åpenbart ikke fungert som det skulle.

– Postarbeidet binder opp for store ressurser i forhold til det vi får igjen, sier Holmen som kaller postromansen for et nullsumspill.

– Men trekker ikke posttilbudet flere kunder til butikken?

– Nei, det er i så fall helt marginalt. Folk som skal på posten henter så store pakker at de ikke får med seg annet, sier Holmen.

Forventninger

Holmen ser ikke bort fra at det fortsatt vil være et posttilbud på Nyrud selv om Rema 1000 nå legger inn årene.

– Jeg ser ikke bort fra at noen på Nyrud-senteret har lyst til å prøve seg, sier han. Han påpeker at Post i butikk ikke nødvendigvis trenger å ha tilhold i en dagligvarebutikk.

– Men for oss ble det altså ikke riktig. Vi har ikke tid til å legge mye arbeid i å finne en pakke. Det betyr at vi ikke klarer å innfri kundenes forventninger til oss når det gjelder posthåndteringa. Da er det greiest å slutte og i stedet bruke ressursene på det vi ønsker å gjøre, sier Hans Bjarne Holmen.

Kommentarer til denne saken