Gå til sidens hovedinnhold

Medlemsflukt fra Venstre etter regjeringsvedtak

Artikkelen er over 3 år gammel

25 medlemmer har meldt seg ut av partiet etter beslutningen om å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

– Jeg synes det er kjempetrist til at jeg skal bli tvunget til å melde meg ut av et parti som jeg føler har kjempegod politikk, bare fordi ledelsen har gjort valg som jeg mener er helt feil, sier Carina Borch Abrahamsen, nestleder i Finnmark Venstre, til Nettavisen.

Mange i partiet var svært skuffet over at landsstyret i Venstre lørdag varslet at de går inn i formelle regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet (Frp).

Det skriver Nettavisen.

Kommunikasjonssjef Jan-Christian Kolstø i Venstre opplyser til Nettavisen at 25 personer har meldt seg ut av partiet det siste døgnet, etter beslutningen om å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Samtidig har fem meldt seg inn.

Kan ikke stå bak vedtak

Abrahamsen sier hun kjenner til flere medlemmer som har besluttet seg for å vende partiet ryggen som følge av vedtaket. Selv har hun ikke tatt steget ennå, men vurderer det sterkt.

– Mange jeg kjenner i partiet har allerede varslet at de melder seg ut. Om en uke, er nok jeg der også, men jeg kommer til å ta noen runder med meg selv først, sier Abrahamsen.

Hun sier hun ventet i det lengste for å se hva landsstyret, som diskuterte spørsmålet om regjeringsdeltakelse fredag og lørdag, kom frem til.

Da de besluttet å gå inn for regjeringsforhandlinger, ble hun veldig skuffet.

– Jeg er nestleder i Finnmark Venstre, men jeg kan ikke stå bak det her, sier hun.

Les også: Kommentator tror Erna vil legge en ny regjeringskabal

– Ikke Venstre verdig

Hvorvidt Venstre går inn i regjering eller ikke, mener Abrahamsen er mindre viktig.

– Det spiller ingen rolle. Så lenge Venstre i det hele tatt ser på muligheten om å gå i regjering med Frp, så er det nok. Å gå inn i forhandlinger bare fordi man ønsker makt og posisjon, er ikke Venstre verdig i det hele tatt, sier hun.

 

Kommentarer til denne saken