Stor stemmeiver på rådhuset i Mosjøen - Michael vil ha rustet opp Forsvaret i nord

VIKTIG BIDRAG: Michael Aleksander Dahlmo slipper stemmeseddelen i stemmeurna under oppsyn av valgfunksjonærene Anne Cat Solem og Marita Finseth (t.v.).

VIKTIG BIDRAG: Michael Aleksander Dahlmo slipper stemmeseddelen i stemmeurna under oppsyn av valgfunksjonærene Anne Cat Solem og Marita Finseth (t.v.). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ti minutter etter at valglokalene åpnet i Vefsn rådhus klokken ni valgdagen mandag konstaterer valgfunksjonærene Marita Finseth og Anne Cat Solem at folk allerede har funnet veien til stemmeurnene.

– Det har gått i ett siden vi åpnet, fastslår Solem innimellom spørsmål om legitimasjon og valgkort, stemmeseddelstempling og smil.

– En trivelig jobb, jeg har vært med fire-fem ganger, sier Solem.

– Sier folk noe når de slipper stemmeseddelen i stemmeurna?

– «Der var det gjort» er den vanligste kommentaren, svarer Solem.

Nå haster det hvis du ennå ikke har bestemt deg - bruk Helgelendingens velgerhjelper

Sammen med Finseth og et kobbel av andre valgfunksjonærer har hun vært på jobb under forhåndsstemmingen som pågikk til og med fredag, samt i forbindelse med valgdagen søndag og selvsagt på selve valgdagen 11. september.

– Vi blir her til tellinga er ferdig, en stund etter at valglokalene stenger klokken 21 i kveld, konstaterer Finseth.

21-åringen Michael Aleksander Dahlmo var en av mange som var tidlig på plass i valglokalet mandag morgen. Han konstaterer til Helgelendingen at han stemte på Frp.

– Jeg stemmer Frp blant annet på grunn av den strenge innvandringspolitikken. Vi må ta vare på landet vårt. Det viser terrortrusselen. Se bare hva som skjedde i Frankrike. Men jeg vil gjerne understreke at jeg ikke er noen rasist av den grunn. Et annet argument er at Frp ønsker å ruste opp Forsvaret i nord, sier Dahlmo.

Han mener at mange på hans egen alder er opptatt av å benytte stemmeretten.

– Det er viktig å stemme, synes jeg. Det må vi gjøre for å kunne ha noe å si om det som skjer i samfunnet vårt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken