Men før den tid skal lokallagene sende sine representanter til lørdagens ekstraordinære årsmøte i Nordland KrF. Onsdag hadde Vefsn KrF eget ekstraordinært årsmøte for å avgjøre hvem de skal sende, og meningene i lokallaget er delte.

– Vi var sju stemmeberettigede på møtet, og det var jevnt fordelt hvor vi står. Så de to delegatene vi sender representerer meningene i lokallaget ved at de heller til hver sin side, forteller fungerende lokallagsleder Øyvind Bergh.

– Vi har ikke noe ønske om å binde representanter. De vi sender er fortsatt i tenkeboksen, men det kan godt hende de stemmer for hvert sitt alternativ, legger han til.

Nordland-lederen ombestemte seg

Bergh vil ikke røpe hvem det er som representerer Vefsn KrF under lørdagens møte. Han sier at han synes debatten rundt veivalget til partiet stort sett har gått fint for seg den siste tiden.

– Man skal leve sammen etterpå. Det viktige er at man skjønner at et valg må gjøres, og så må man respektere valget man ender på, sier han.

2. november samles KrF-ere fra hele landet for å avgjøre hvilken retning partiet vil gå. Leder for Nordland KrF, Ingelin Noresjø, var opprinnelig for at partiet skulle søke regjeringsmakt med høyresiden, men gikk onsdag ut og sa at hun har ombestemt seg og ønsker samarbeid med Ap og Sp.

– Det synes jeg er helt greit. Det er en reise, og jeg kjenner selv at jeg er litt på den reisen ved at jeg beveger meg litt. Det er sånn det skal være når man diskuterer og tenker gjennom saker, sier Øyvind Bergh.

 

Vil inn i kommunestyret igjen

– Tror du KrF kan få et løft etter 2. november, uansett valg?

– På sikt kan det gi et løft, men det er vanskelig å spå framtida. Jeg har fått et inntrykk av at vi har fått et lite løft foreløpig.

– Med bakgrunn i denne saken er KrF veldig i vinden for tiden. Hva kan det betyr for KrF lokalt?

– Vi håper det skal bety mange nye og hyggelige medlemmer som kan hjelpe oss til å få partiet til å synes i lokalsamfunnet. Og helst få plass i kommunestyret igjen til neste år, sier Bergh.

Vefsn KrF har ligget litt i dvale etter at de falt ut av kommunestyret i 2015. Men Øyvind Bergh, Rudi Jarholm Spaans og Magnar Kro Baisgård tatt tak for å bygge opp igjen lokallaget og de fungerer som styre i alle fall fram til neste ordinære årsmøte i mars 2019.

– Under dette møtet gikk vi gjennom en del praktiske punkter. Vi har ikke hatt valg på nominasjonskomite, valgkomite og sånne ting, så vi fikk ordnet det, i tillegg til at vi vedtok at vi sitter som styre framover, sier Øyvind Bergh.