Har tatt tusenvis av bilister på nordnorske veier i år

Geir Marthinsen, distriktsleder for UP i Nordland, Troms og Finnmark.

Geir Marthinsen, distriktsleder for UP i Nordland, Troms og Finnmark. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Rana Blad):[Nordlys] Nærmere ni tusen bilister har fått en eller annen form for reaksjon i møte med Utrykningspolitiet på nordnorske veier i første halvår.

Det viser halvårstallene for UP i nord.

Det er fra januar til og med juni i år delt ut hele 7 357 forenklede forelegg i de tre nordnorske fylkene, mot 5993 i samme periode i fjor.

- Samlet sett har vi en økning i det meste som har vært vårt fokus på veiene inneværende år. Noe av økningen må tilskrives omorganiseringen av UP høsten 2016, hvor vi fikk tildelt fire nye patruljer, sier distikrsleder Geir Marthinsen i en pressemelding torsdag kveld.

Også flere rusede bilister er blitt stanset i år enn i fjor (se tabell.)

- Vi er spesielt fornøyd med at vi har klart å avsløre langt flere rusførere enn tidligere år, konstaterer Marthinsen i pressemeldingen.

Til tross for økning i antall fartsovertredelser og førerkortbeslag har ikke UP-sjefen grunnlag for å påstå at det er en negativ utvikling med hensyn til trafikantenes adferd rundt om på veiene.

- Mange av de veifarende gir oss tilbakemeldinger på at de opplever at fartsnivået og adferden på veiene er blitt bedre, noe som igjen vil bidra til færre ulykker med hardt skadde og drepte, sier Marthinsen.

Artikkeltags