Vogntog kjørte av veien

DEL

Et vogntog har kjørt av veien på Trofors, meldte politiet i Nordland kl. 22:05 på Twitter. Sjåføren hadde da kommet seg ut.

- Sjåfør skal ikke være alvorlig skadet. Noe av førerhus ligger på veien. Nødetatene er på vei til stedet, skrev politiet videre.

E6 ble stengt en periode som følge av hendelsen. Etter hvert ble ett felt åpnet med trafikkdirigering.

- Det er store materielle skader på vogntoget som er lastet med fisk, meldte politiet.

Klokken 23:32 meldte politiet at "Flere tungbergere vil være på stedet om kort tid. Det vil bli redusert fremkommelighet en god stund fremover." uten videre oppdatering.

- Veien er åpnet nå, men den vil bli stengt i løpet av dagen for videre opprydding, sier trafikkoperatør Håvard Langmo hos Statens Vegvesen.

Politiet oppdaterer om saken onsdag morgen:

- Fører ble fraktet til sykehus med det som betegnes som lettere skader. Det var store materielle skader på vogntoget. Selve hengeren fikk også store skader, så det betyr at deler av lasten, som var fisk, har kommet ut. Det er litt tidlig å si hva som har skjedd, det vil etterforskningen vise. Vi har gjort det vi skulle der, og sikret stedet. Det vil si at vi har sikret vogntoget og sikret en del av el-utstyret på vogntoget, sier operasjonsleder Mats Bernhoft.

Han opplyser at utforkjøringen har skjedd på E6 nord for Kappfjelli.

- I utgangspunktet var det så langt utenfor veien at det ikke skulle skape trafikale problemer, men det ble under berging, sier Bernhoft.

Artikkeltags