Politiet henlegger drapstrusselen mot rektor Solheim Hansen

DEL

I en en pressemelding onsdag ettermiddag skriver Nordland politidistrikt at de har henlagt saken som ble opprettet etter drapstrusselen mot rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord Universitet.

«Politiet bekrefter at vi har mottatt anmeldelse av en trussel som har blitt framsatt skriftlig mot rektor ved Nord Universitet for en tid tilbake. Trusselen forstås slik at den er motivert av de foreslåtte nedleggelsene av studiesteder på Nesna og Sandnessjøen. Trusselen var anonym. Politiet vurderte flere etterforskingsskritt i saken, herunder kriminalteknisk undersøkelse. Opplysninger i saken tilsa imidlertid at både trusselbrev og konvolutt var håndtert av et stort antall hender før disse kom til politiet. Slik undersøkelse ville derfor vært formålsløs. I lys av dette ble saken henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann.

Politiet er kjent med at det har vært stilt spørsmål rundt politiets tilstedeværelse ved studieårets start på Nesna i går. Politiets tilstedeværelse var av rent forebyggende karakter. Politiets tilstedeværelse var ikke knyttet til en konkret trussel. Vi var invitert til å delta og så på det formålstjenlig å gjøre det.»

Artikkeltags