Politiet måtte rykke ut til russecampen i Mosjøen flere ganger i natt

Artikkelen er over 2 år gammel

I tillegg til boligbrannen i Sandnessjøen har politiet hatt en del helgebråk å henge fingrene i.

DEL

– Det har vært generelt hektisk, noen meldinger fra russecampen i Mosjøen og litt bråk ellers, forteller operasjonsleder Jon Inge Moen fra politiet i Nordland.

Det er spesielt rundt russecampen i Mosjøen politiet har hatt oppdrag på vår del av Helgeland.

– Fem over ett kom patruljen over en ung kar som kjørte tulling ved russecampen. Han ruset blant annet motoren og sånt, og ble bortvist fra stedet ut natta. Fem på halv tre kjørte vi hjem ei jente, en overstadig beruset russ, sier Moen.

– Så i tretiden kjørte vi hjem en mindreårig som hadde dukket opp overstadig beruset på russecampen. Personen ble overlevert til mor. Rett før halv fem fikk vi en ny melding fra russecampen, denne gang om slagsmål. Da var patruljen i Mosjøen sendt til Sandnessjøen for å bistå i forbindelse med brannen der. Vi fikk ikke flere meldinger, så antar at det ikke var så ille som det først ble meldt om, sier Moen.

Mens det var bråk rundt russecampen som førte til mest oppdrag i Mosjøen, måtte politiet rykke ut til meldinger om slåssing på Nord-Helgeland.

– Ved midnatt fikk vi melding om et mulig slagsmål ved Båsmostranda. Det var 50 stykker på stedet og vi fikk melding om aggressiv stemning. Da vi kom fram var det ingen som slåss og grei stemning. De aggressive partene hadde forlatt stedet, så det var ikke noe for oss å gjøre heldigvis.

Kvart over tre måtte politiet rykke ut etter melding om slåsskamp utenfor et utested i sentrum av Mo i Rana.

– Den mistenkte hadde forlatt da politipatruljen kom til stedet. Det ble iverksatt søk etter ham, sier operasjonsleder Jon Inge Moen til Rana Blad.

Den fornærmede ble kjørt hjem av politipatruljen, og har gjort klart at han kommer til å anmelde forholdet.

Artikkeltags