- Jeg kan bekrefte at det har dukket opp nye trusler på Jodel i kjølvannet av meldingen som kom i går, sier etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo ved politiet i Mosjøen.

Politiet har satt i gang full etterforskning av denne trusselen også, men ser likevel ikke på det som en reell trussel.

- Vi har vurdert det slik at det ikke er til fare for folk, og har således ikke satt i gang samme type beredskap som på onsdag, sier Bogfjellmo som ikke vil gå nærmere inn på hvor langt de har kommet i etterforskningen av denne trusselen.

- Hvorfor har dere vurdert denne trusselen til å være mindre alvorlig enn de som kom på onsdag?

- Vi tar fortsatt denne type hendelser alvorlig, men kort sagt handler den siste trusselen om at politiet har fått tak i feil gjerningsmann etter truslene på onsdag, og at det blir et helvete i dag torsdag i stedet. Gjennom avhør og sjekking av fakta vet vi at det er rett gjerningsmann som vi har snakket med, og antar at det også denne gangen handler om barn som ikke ser konsekvensen av handlinger som dette, sier Bogfjellmo.

Politiet utelukker samtidig at det er samme vedkommende som kom med truslene i Mosjøen og mot Polarsirkelen skole i Mo i Rana. Identiteten til gjerningsmannen der er ennå ikke kjent.

Les også:

Evakuerer alle elevene ved Mosjøen videregående skole etter trussel

Politiet: Trusselen referer til kjent skoleskyting i USA

- Trusselen sier ingenting om når, hvor eller hvem et eventuelt angrep skal ramme, så vi tar alle forholdsregler 

Foreldre etter trusselen mot Mosjøen-skoler: - Kommer som et sjokk