Ny giv for Sandnessjøen – nå blir det jobb til enda flere: – En jubeldag for hele landsdelen

Annbjørg Skjerve og Andreas Inselseth gleder seg over storkontrakten.

Annbjørg Skjerve og Andreas Inselseth gleder seg over storkontrakten.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Aker Solutions i Sandnessjøen skal produsere 10 bunnrammer til Statoil og deres Johan Castberg utbygging i Barentshavet.

Blant tidenes største

I en pressemelding understreker direktør Kjell Giæver i Petro Arctic at dette er en av tidenes største industrikontrakter til Nord-Norge fra oljenæringen noensinne, og representerer en milepæl for ringvirkninger i nord.

-Nå blir det både arbeidsplasser og verdiskaping på Helgeland i mange år framover. Dette er en jubeldag for hele landsdelen, nå blir det bløtkake og feiring, lover Giæver.

Denne kontrakten er en av flere oppdrag til Johan Castberg som skal produsere i Sandnessjøen. Blant annet skal et flammetårn på 85 meter og en stor prosessmodul på 170 tonn sveises og fabrikkeres av dyktig hoder og hender ved den tradisjonsrike og dyktige industrien på Strendene.

«Fantastisk»

Annbjørg Skjerve, Aker Solutions' sjef i Sandnessjøen, betegner kontrakten som «fantastisk bra». Hun legger til at de nå får mulighet til å videreutvikle vår kompetanse, leveransekjeder og ikke minst samhandlingen med den øvrige leverandørindustrien på Helgeland.

– Dette prosjektet sammen med våre leveranser til AkerBP og deres Ærfugl-prosjekt vil sikre aktivitet og arbeidsplasser hos oss i alle fall fram til 2020 sier, hun.

Ifølge Skjerve må Aker Solutions ha flere ansatte i Sandnessjøen. Hun sier arbeidsstyrken må økes fra, dagens 20 ansatte til 40–50 ansatte i løpet av perioden fram mot 2020.

Ringvirkninger

– En slik leveranse vil gi betydelig ringvirkninger ikke bare hos Aker Solutions, men også til mange andre bedrifter på Helgeland, sier Andreas Inselseth, som representerer leverandørindustrien på Helgeland, gjennom Olje- og gassklynge Helgeland.

– Vi er veldig glade for at Aker Solutions nå får muligheten til å bygge et robust miljø i Sandnessjøen på en jobb som vil gi store ringvirkninger i regionen. Olje – og gassklynge Helgeland og Petro Arctics medlemmer har bred kompetanse og kapasitet, og vil være viktige leverandører og samarbeidspartnere til Aker Solutions i tiden framover, avslutter Inselseth i pressemeldingen fra Petro Arctic.

Artikkeltags