Lette med helikopter etter person som ble skadet i Øyfjellet

Redningshelikopteret lette klokka 22.55 i et område lenger nord for Helgelandstrappa og Skaret som det vanligvis ikke ferdes mye folk i.

Redningshelikopteret lette klokka 22.55 i et område lenger nord for Helgelandstrappa og Skaret som det vanligvis ikke ferdes mye folk i. Foto:

DEL

Oppdatering kl. 00.45: Mannen som skadet seg i Øyfjellet er funnet, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.

- Han ble funnet av Sea Kingen klokka 22.47 og løftet ut klokka 23.27. Han ble funnet nordøst av Stortua. Han hadde ramla ned imot en sprekk og var ikke enkel å finne. Men han hadde fått laget seg et lite bål og viftet med en vått. Det gjorde at det var mulig å få øye på han. Nå er han tatt hånd om av helsepersonell, sier Nilsson.

Tidligere melding: Om lag klokka ni søndag kveld fikk politiet i Nordland melding fra en mann som er på tur i Øyfjellet. Han har falt og skadet seg og trenger hjelp til å komme ned fra fjellet, opplyser Kai Eriksen, operasjonsleder ved politiet i Nordland.

– Mannskap fra Røde Kors i Vefsn er på vei opp i fjellet, sier han til Helgelendingen klokka 22.30.

Et Sea King redningshelikopter deltar også i leteaksjonen.

– Mannen har bostedsadresse i Mosjøen, men han er av utenlandsk opprinnelse. Han snakker et gebrokkent engelsk og vi har ikke fått så mye informasjon om akkurat hvor han befinner seg. Men vi tror vi har lokalisert et område som er aktuelt å lete i, sier Kai Eriksen.

Da mannen meldte fra i nitida gikk det først litt tid til å finne ut hvilket fjell han var på. Politiet har sporadisk kontakt med mannen på mobiltelefon.

– Det vi vet er at han har slått seg og trenger hjelp til å komme ned. Åtte-ti stykker fra Røde Kors er på vei opp fjellet, og vi satser på å finne han snart slik at han kan få medisinsk hjelp, sier operasjonslederen.

Artikkeltags