"Ole" slår til igjen

Norne-skipet klarer normalt brasene selv om uværet slår til med full styrke. Slik så det ut da skipet måtte hamle opp med "Berit".

Norne-skipet klarer normalt brasene selv om uværet slår til med full styrke. Slik så det ut da skipet måtte hamle opp med "Berit".

Artikkelen er over 5 år gammel

Varsler sterk storm lørdag.

DEL

Vi har trolig bare sett starten på ekstremværet «Ole». Yr.no melder økning til vestlig, senere nordvestlig full storm 25 meter i sekundet lørdag morgen.

I Nordland kan vinden komme opp i sterk storm 30 meter i sekundet, med vindkast på 35-45 m/s. Uværet forventes å bli tøffest i nordfylket.


Ifølge detaljvarselet for Herøy skal det blåse liten storm utpå lørdagen.
Lørdag ettermiddag og kveld kan det ligge an til perioder med orkan – 33 meter i sekundet – utsatte steder i Salten, Lofoten og Vesterålen.


Det blir også høye bølger inn mot kysten fra lørdag ettermiddag i området Vestfjorden-Lofoten-Vesterålen, og i kombinasjon med flo kan det gi lokalt ekstrem høy vannstand.

 Signifikant bølgehøyde vil komme opp i 12-14 m, med enkeltbølger opp mot 22-25 meter, melder Yr.no.

På Vefsn kommunes hjemmeside oppfordres folk til å sikre gjenstandene sine. Ifølge yr.no slipper Mosjøen relativt billig unna uværet. Lørdag ettermiddag og kveld meldes det stiv kuling og snø fra nordvest.
 

Artikkeltags