Isbjørn ble Fisbjørn!

 *** Local Caption *** Benjamin Svane er glad for at Mack har funnet feilen, slik at Isbjørn pils i framtiden ikke skal lukte fis.

*** Local Caption *** Benjamin Svane er glad for at Mack har funnet feilen, slik at Isbjørn pils i framtiden ikke skal lukte fis. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Men nå har bryggeriet funnet feilen.

DEL

[ifinnmark.no]  Benjamin Svane fra Lakselv i Finnmark kjøpte seg sin egen «julekalender» før jul: En 12-pakning med Isbjørn pils fra Mack. Men ølet luktet regelrett fjert, og onde tunger døper nå om Macks flaggskip til (F)isbjørn!

– Jeg kjøpte én tolvpakke Isbjørn på Coop Extra Lakselv før butikkan stengte for jula. Da er det utrulig dårlig når hittil syv av dem lukter fjert, skriver en oppgitt Svane på kundesidene til Mack ølbryggeri på Facebook.

Overfor iFinnmark bekrefter han den negative opplevelsen med ølet som han skulle kose seg med i jula.

Fortsatt forurensing

– Jeg leste en artikkel i august i 2014, der det sto at Mack hadde trukket tilbake mye av ølet fordi det var forurensning i tappesystemet. Men jeg lurer på hvordan det ennå er slik i desember 2015, sier Svane.

– Man skulle tro at de fikset dette på et ett år, sier Lakselv-mannen.

Svane er ikke alene om å ha fått pils som lukter som fjert. Flere i Lakselv forteller om pils som stinker.

iFinnmark opplevde selv for noen uker siden på sitt julebord at enkelte av de innkjøpte boksene spredte en odør i lokalet, da de ble åpnet.

Velkjent problem

Administrerende direktør Harald Bredrup ved Mack ølbryggeri beklager, og sier at dessverre er dette velkjente problemer for ølbryggeriet.

– Vi har gått med hjertet i halsen. Dette er en feil som har slått inn under veldig spesielle forhold og kun i enkeltbokser, og ikke hele partier. Derfor har det vært svært krevende å lokalisere feilen, forklarer han.

Fant feilen

Men nå har man endelig klart det.

– Vi har skrudd fra hverandre store deler av tappeanlegget, og fant endelig en designfeil, som har forårsaket dette. Så nå er det endelig rettet opp. Dette er en feil vi har slitt med helt siden vi åpnet det nye bryggeriet i 2012, og det er ikke bare på Isbjørn det slo inn. Men det er det merket vi selger mest av, så derfor har det dukket opp flest problemer med det ølmerket, forklarer han.

Bredrup vil at Benjamin Svane, og alle andre kunder som har hatt problemer med øl som stinker fjert, å melde fra til Macks kundeservice.

Bryggeriet sørger for at de uheldige kundene får pengene sine tilbake.

(F)isbjørn

– Vi beklager, og (F)isbjørn er ikke akkurat et merkevare vi er stolt av og vil være bekjent av, fastslår direktøren overfor iFinnmark.

– I tillegg til merkevaren som blir ødelagt. Hvor mye har dette kostet dere i reklamasjoner?

– Det har jeg ærlig talt ikke oversikt over ennå. Vi har hatt fokus på å prøve å finne feilen og rette den opp, avslutter Harald Bredrup i Mack. (ANB)

Artikkeltags