Inspirasjon og påfyll

LIVSERFARING: Ett av hovedpoengene til Pelle Sandstrak  er at folk må bli mindre opptatt av å dyrke det normale i livene sine. For fire år siden holdt han foredrag for lærere, ungdoms- og helsearbeidere i Leirfjord. Nå er han inspirator på Lydiadagen sammen med Roger Finjord. Arkivfoto: Bjørn Asle Grimstad

LIVSERFARING: Ett av hovedpoengene til Pelle Sandstrak er at folk må bli mindre opptatt av å dyrke det normale i livene sine. For fire år siden holdt han foredrag for lærere, ungdoms- og helsearbeidere i Leirfjord. Nå er han inspirator på Lydiadagen sammen med Roger Finjord. Arkivfoto: Bjørn Asle Grimstad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hva er egentlig normalt? Og hvordan kan man bygge et godt lag? Det er hoved-temaene på årets Lydiadag.

DEL

Om ei uke, torsdag 14. januar, er det Lydiadagen 2016 i Mosjøen kulturhus. På programmet står alltid sprudlende Marit Selbæk som er med som konferansier også i år. Hun får følge av hovedinnlederne; Pelle Sandstrak og Roger Finjord. Førstnevnte har røtter på Dønna og vokste opp i Mosjøen og Nord-Trøndelag. Nå kommer han for å fortelle om utfordringene et liv med Tourettes syndrom kan gi.

Roger Finjord er trener for damelandslaget i fotball. Han skal snakke om sine opplevelser, utfordringer og erfaringer rundt det å lykkes sammen.

– Begge har gjestet Helgeland før, og vi har blitt oppfordret til å invitere dem til Mosjøen, sier Ann-Helen Baadstrand fra arrangørkomiteen.

Universelle verdier

Lydiadagen ble arrangert første gang i 2008, og har fått sitt navn etter den menings- og karaktersterke Lydia Olsrud Nordland fra Mosjøen, som i sin tid nærmest var en institusjon som handelskvinne i byen. Som 90-åring i 1974 driftet hun kiosken sin 12 timer hver dag.

– Hun sto jo for sterke kvinnelige verdier. Men Lydiadagen er en invitasjon også til menn. Det som tradisjonelt har blitt oppfattet som kvinnelige verdier, er egentlig universelle verdier, sier Baadstrand.

– Vi håper også at ungdom skal la seg fenge av temaene. Vi har en egen ungdomsbillett for alle under 19 år. Også billetten for voksne har en pris som ikke skal være avskrekkende. Alle skal ha en mulighet til å delta denne kvelden, sier Baadstrand.

– Mange bedrifter påskjønner sine ansatte med billetter, og vi prøver å finne fram til tema som er relevante for deltakerne både privat og på jobb, legger hun til.

Lydiadagen arrangeres for åttende gang.

– Vi er en gjeng med voksne damer i arrangørkomiteen. Det er en positiv gjeng, og det er veldig artig å være med. Vi pleier å si at Lydiadagen skal være en god start på det nye året, og det skal vi leve opp til i år også. Jeg gleder meg veldig, sier Ann-Helen Baadstrand.

Lydiadagen

Lydiadagen arrangeres og sponses av Helgeland Kraft, Helgeland Sparebank, Mosjøen og omegn næringsselskap KF (MON) og Sentrum Næringshage.

I arrangørkomiteen sitter Åse Winther Neergaard, Anita Nordås, Wenche Marseliussen, Mai-Kirsti Meisfjord og Ann-Helen Baadstrand.

Artikkeltags