OBS-varsel: Vanskelige kjøreforhold, sterk vind og store nedbørsmengder

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(RanaBlad): Som ventet har meteorologene utstedt et OBS-varsel for Nordland for de neste dagene.

I dette heter det følgende: Fra natt til onsdag lokalt vanskelige kjøreforhold pga sterk vind, nedbør og overgang til mildvær og regn. Fra natt til onsdag ventes store nedbørmengder, 60-110mm/24t og 80-150 mm/48t. Nedbøren avtar natt til fredag. Nedbøren kommer som regn opp til ca 1000 moh.

I en melding på Twitter opplyser Meteorologene at onsdag og torsdag blir klissvåte, og advarer mot at store mengder regn samt snøsmelting kan bety trøbbel både for trafikk og bebyggelse.

Videre advares det om stor snøskredfare (faregrad 4) flere steder i fylket.

Da Rana Blad snakket med Vervarslinga for Nord-Norge mandag, mente vakthavende meteorolog Sjur Wergeland at det på det meste kunne komme 120 mm nedbør i løpet av en 48-timers periode. Tirsdag formiddag melder meteorologene på Twitter at de venter fra 80 til 150 mm nedbør i samme periode, hvorav det meste er ventet å falle fra onsdag kveld av.

I tillegg til nedbøren stiger også temperaturene noe som fører til økt snøsmelting.

Temperaturene stiger til rundt fem-seks grader. Det får meteorologene til å komme med en klar oppfordring til folk:

- Med nedbørsmengdene som kommer ovenfra og smeltevannet som kommer på bakken, er det på tide å åpne sluk og kummer for å forhindre oversvømmelse, opplyste Wergeland mandag.

De store nedbørsmengdene vil også sørge for vanskelige kjøreforhold.

På toppen av det hele vil det også blåse godt langs hele kysten av Nordland. På onsdag og torsdag er det ventet sørvestlig sterk kuling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken