Gå til sidens hovedinnhold

Det blir buss for tog helt fra Namsskogan på natta

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at det gikk ras ved Nordlandsbanen i helgen har det blitt satt opp buss for tog forbi den aktuelle strekningen nord for Mosjøen.

– På natten er det buss for tog fra Namsskogan til Mo i Rana, mens det er buss for tog fra Mosjøen til Mo i Rana på dagtid. Det er annerledes på natten fordi vi må ta hensyn til den øvrige togtrafikken, og det handler om hvor og når vi har mulighet til å snu tog og ta ut passasjerene. Målet er at det skal være praktisk både for våre kunder og planleggerne våre, sier pressevakt i NSB, Gina Scholtz.

Hun har en viktig beskjed til alle som skal reise med nattoget denne uken.

– Vi kan ikke tilby sovekupe fordi de som kommer sørfra måtte gått av kupeen på Namsskogan, og da hadde vi hatt brukte senger til de som kom fra Mo, og det går ikke. Det blir satt inn tilgjengelig materiell, så det blir eventuelt seter for dem som skulle hatt sovekupe. Kunder som har bestilt sovekupe denne uken må ta kontakt med oss på telefon eller e-post, så får de refundert beløpet. Kundene skal selvfølgelig ikke betale for et tilbud de ikke får, forsikrer Scholtz.

Hun forklarer at NSB må gjøre det som er praktisk mulig å få til, men gjør så godt de kan. Det går både buss og taxi for tog på den aktuelle strekningen.

Les også

Må frakte inn 8000 kubikk stein til rasområdet – og dit går det ikke bilvei

 

Kommentarer til denne saken