Gå til sidens hovedinnhold

NRK snur etter klagestorm

Artikkelen er over 3 år gammel

De regionale TV-sendingene som tidligere gikk mellom 18.45 og 19.00, er redusert fra 15 minutter til 5 minutter, med to repetisjoner hver kveld. Kringkastningsrådet hadde sist uke mottatt 236 klager på endringene.

Nå øker NRK til sendinger på ti minutter før Dagsrevyen.

Les også: Nordlendinger slakter NRKs nye distriktssendinger: - Driver butikken på en arrogant måte, mener tidligere NRK-sjef

Det bekrefter statskanalen i en pressemelding.

– NRKs oppdrag er å nå hele befolkningen med distriktsnyheter. Hensikten med omleggingen har vært å styrke det totale tilbudet vårt til publikum ved å dreie noe av innsatsen over på nett og mobil, som er de viktigste plattformene for nyheter for en stadig større del av befolkningen, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

– Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss, sier distriktsdirektøren.

Fra og med mandag 29. januar blir sendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Samtidig beholder NRK den nye sendingen før Kveldsnytt. Dermed er den totale sendetiden tilbake på samme nivå som før omleggingen,

Les også: - Det ender vel opp med at de sender en SMS med to linjer til lisensbetalere

Kommentarer til denne saken