Gå til sidens hovedinnhold

Følg veinettet i Nord-Norge - minutt for minutt

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen kjenner veinettet i Nord-Norge like godt som mangeårig regionveisjef Torbjørn Naimak. Denne uka går han av som veisjef, og i den anledning har NRK i region nord utfordret Naimak til å snakke seg igjennom alle veiene i landsdelen.

Fra klokken 11.00 torsdag kan seerne følge minutt for minutt-sendingen i videoen over eller på NRK2 i det NRK Nordland produserte programmet. Programleder Martin Steinholt skal guide seerne gjennom veinettet i Nord-Norge sammen med den avtroppende regionveisjefen fra Kirkenes til grensen mot Trøndelag.

- Det er ei spennende utfordring jeg har fått. Det er en ære å få lov til å snakke om veinettet i Nord-Norge, sier Torbjørn Naimak til NRK.

Mens sendingen pågår kan seere stille spørsmål til Naimak om det de måtte lure på rundt veistrekningene i sitt område, og eventuelt klage på manglende veivedlikehold der de bor.

- Jeg er spent på hva slags reaksjoner som måtte komme, men jeg skal nok klare å svare på det meste.

Torbjørn Naimak har jobbet i Statens Vegvesen i hele 44 år, der 15 av disse årene har vært som øverste leder. Fredag denne uka har han sin siste arbeidsdag før han går over i pensjonistenes rekker.

- Det sies at Naimak har oversikt over alle veikryss, stikkrenner og kulverter i Nord-Norge. Så jeg regner med vi skal klare å holde praten gående, sier programleder Martin Steinholt som ikke aner hvor lang sending dette blir.

Les også

Naimak takket av etter 15 år som regionveisjef: – Den største forskjellen er at det er langt færre som dør på veiene nå

 

Kommentarer til denne saken