Gå til sidens hovedinnhold

Madeleine (31) og Renate (32) skal på lufta i beste sendetid på NRK P1 - nå trenger de vefsningenes hjelp

Artikkelen er over 2 år gammel

Kolafei er NRK P1 underholdningsprogram på fredags ettermiddag. Programmet beskriver seg selv som lyden av fredag ettermiddag klokka 17, de beste to timene i livet, hver uke. Programleder er Rune Nilsson, og hver uke utfordrer de en deltaker som skal representere hjembyen sin i Kolafei-konkurransen.

Visste ingenting

Førstkommende fredag har turen kommet til Mosjøen, og den som skal få forskjellige oppgaver som må løses på direkten er Madeleine Mikalsen (31).

– Produsenten ringte meg i går, og jeg ble helt paff. Det var en kollega som hadde meldt meg på, så jeg visste ingenting, sier Mikalsen som har fått med seg venninna Renate Pettersen (32) som medhjelper.

– Jeg skal frakte Madeleine rundt. I tillegg skal jeg samarbeide litt med programlederen på forhånd slik at oppgavene ikke blir for enkle, sier Pettersen som fikk byttet vakt på jobb for å være med.

– Det er jo noe litt utenom det vanlige, og det blir veldig artig å være med på.

Les også

Reiseradioen besøkte Mosjøen: - Mye å lage radio på her

 

Trenger hjelp

Den første oppgaven duoen får er å finne tre forskjellige gjenstander produsenten har valgt ut. Dette må gjøres innen 30 minutter, og gjenstandene må kunne lage lyd slik at de kan verifiseres på radio. Deretter skal Mikalsen samle sammen flest mulig vefsninger for å løse en ny oppgave, som oftest å synge en sang.

– Dette må godkjennes av en offentlig ansatt som jeg også må spore opp. I tillegg skal jeg ta over Instagram-kontoen til programmet mens det hele foregår, sier Mikalsen som frir til vefsningene i håp om at Mosjøen skal bli den beste byen i konkurransen.

– Vi trenger hjelp under begge delene av konkurransen. I den første delen kan lytterne sende tips til hvor vi får tak i de forskjellige gjenstandene, og tipsene går direkte til Renate. I den andre delen av konkurransen vet vi enda ikke hva vi skal gjøre eller hvor vi skal være, men det skjer jo mye i byen på fredag og det bør være mulig å samle sammen mange mennesker.

– Hvor mange trenger du?

– Det meste noen har fått samla sammen til nå er vel 175 personer, og det bør gå fint. Vefsningene er jo kjente for å stille opp når det gjelder, sier Milkalsen som har hørt gjennom tidligere program for å være best mulig forberedt.

– Programlederen er skikkelig flink, og konkurransen hørtes veldig gøy ut. Selv om det nok blir en del stress underveis, så gleder vi oss veldig.

Kommentarer til denne saken