Gå til sidens hovedinnhold

Siste: NRK-streiken er over.

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppdatering kl. 20.36: NRK-streiken er over. De streikende går tilbake til jobb igjen ved midnatt, melder medier24.no.

----------------

Det var tirsdag i forrige uke gikk 1.700 NRK-journalister ut i streik etter at det ble brudd mellom Norsk Journalistlag (NJ) og arbeidsgiverforeningen Spekter, som NRK er medlem av.

Onsdag var Kari Skeie, Susanne Lysvold og Frank Nygård fra NRK Nordland i Mosjøen for å informere om streiken og møte publikum.

– Folk savner oss og merker at vi er i streik. Flere andre i NRK melder om overraskende mange positive reaksjoner på streiken, sier Lysvold til Helgelendingen onsdag ettermiddag.

Støtter streiken

Det er de NRK-ansatte som er medlem av Norsk Journalistlag som ble tatt ut i streik tirsdag 15. mai, og da journalistene var i Mosjøen hadde det ikke kommet noen signaler utad om at det nærmer seg en løsning.

– Vi håper det ikke blir en langvarig streik. Det er umåtelig kjedelig å streike. Men vi må bare ta det dag for dag og håpe at noen tar til fornuften, sier Nygård.

I Mosjøen fikk journalistene støtte fra Laila Drewitz, selv om hun spøkefullt åpnet med at «Nå må dere komme dere på jobb igjen»!

- Jeg synes det er bra at de streiker for å få det de mener de har rett på. Men jeg savner programmene på radio, og nyhetssendingene på TV, sier Drewitz.

– Har du fått med deg hvorfor de streiker?

– Er det ikke lønn i forhold til de andre mediene? Jeg håper de er på luften så snart som mulig og at de får det de vil. Hjemme hos oss er vi pensjonister og vi hører på radio hele dagen.

– Trist å være i streik

Mosjøværingen Gisle Forland er klubbleder og streikeleder for NRK Nordland og sier at det er trist å være i streik og at det ikke er noe journalistene i NRK ønsker.

– Jeg synes det er synd for publikum. I snitt bruker åtte av ti nordmenn et NRK-produkt om dagen, så det merkes at det er streik. Men nå har vi gjennom flere år opplevd en lønnsutvikling vi ikke er fornøyd med, og som vi nå setter ned foten for, sier han.

Forland sier at journalistene er klare til å stå lenge i streik om nødvendig.

Streikevilje til tross, noen timer senere kom meldinga om at streiken er avblåst.

Spekter-sjef Anne-Kari Bratten er fornøyd med at NRK-streiken er over og mener løsningen er innenfor de inntektspolitiske forutsetningene.

– Jeg er fornøyd med at det har blitt enighet om en løsning, og at streiken blant Norsk Journalistlags medlemmer i NRK nå er over, sier Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding onsdag kveld.

NRK-medarbeiderne går tilbake på jobb fra midnatt.

– Løsningen er innenfor de inntektspolitiske forutsetningene, og det er også enighet om hvordan kompetansespørsmål og vikaravlønning skal håndteres, sier Bratten.

Kommentarer til denne saken