Gå til sidens hovedinnhold

Debattmøte om sykehusstruktur: - Dette blir en viktig oppsummering

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld, mandag klokka 19.00, kommer det til å bli "stinn brakke" i Helgelendingens lokaler. Da blir det stort debattmøte om den framtidige sykehusstrukturen på Helgeland.

Det er NRK Nordland og Helgelendingen som sammen inviterer befolkninga til en direktesendt debatt om den framtidige sykehusstrukturen på Helgeland. Tidligere i dag la ressursgruppa frem sin anbefaling der ble det konkludert med at det beste er ett stort sykehus og at det bør legges til Mo i Rana. Det har allerede skapt sterke reaksjoner blant politikere og i kommentarfeltene, og temperaturen ligger an til å bli høy under debatten.

Viktig debatt

– Dette kommer til å bli en viktig oppsummering etter den store dialogkonferansen som ble holdt klokka 13.00 på Fru Haugans Hotel der ressursgruppa la fram sin anbefaling om den framtidige sykehusstrukturen. Vi oppfordrer derfor folk til å møte opp og få med seg kveldens debatt der fem av regionens ordførere kommer til å delta i en paneldiskusjon, sier redaktør Geir Arne Glad, og han tilføyer:

– Jeg vil ikke ha en eneste tom stol i lokalet. Vi har 150 plasser, og alle skal være i bruk fra klokka 19.00. Alle som ønsker å delta kan stikke innom redaksjonen og få et inngangsbevis eller de kan ringe til oss. Dette må imidlertid skje i god tid før sending, slår han fast.

Les også

Ressursgruppa anbefaler ett stort sykehus på Mo i Rana – vurderer Sandnessjøen som et bedre alternativ enn Mosjøen

 

Gratis adgang

Det er helt gratis å delta på debatten. Og det er ingen ringere enn sykehusdirektøren selv, Hulda Gunnlaugsdottir, og leder for ressursgruppa, Helge Torgersen, som innleder debatten. Ole Marius Rørstad fra NRK Nordland, skal lede selve debatten.

Dørene åpnes klokka 18.15 og de stenges klokka 18,50 før direktesendinga tar til. Publikum kan også se debatten via nett på helg.no eller nrk.no/nordland. Det blir også mulig å kommentere og stille spørsmål på nett underveis i debatten.

Kommentarer til denne saken