Fant mer olje og gass ved Norne - nå øker Equinor boreaktviteten i området

Transocean Spitsbergen har gjort nye olje- og gassfunn utenfor Helgelandskysten. Nå øker de leteaktiviteten ytterligere.

Transocean Spitsbergen har gjort nye olje- og gassfunn utenfor Helgelandskysten. Nå øker de leteaktiviteten ytterligere.

Artikkelen er over 1 år gammel

Equinor har gjort et olje- og gassfunn i letebrønnen Snadd Outer Outer/Black Vulture som ligger 14 kilometer sørvest for Norne.

DEL

- Dagens kunngjøring føyer seg inn i rekken av flere funn i Norskehavet de siste årene. Siden 2017 har Equinor vært operatør eller partner i elleve funn i åtte brønner i dette havområdet, heter det i en pressemelding fra Equinor. Nå kan funnet bli koblet til Norne-skipet, og dermed forlenge Nornes levetid ytterligere.

Boringen av Snadd Outer Outer/Black Vulture startet 27. april. Først ble det boret til drøyt 2800 meter og første mål Snadd Outer Outer. Her ble det påvist gass. Boringen fortsatte med en forlengelse ned til 3200 meter og andre mål, Black Vulture, hvor det ble påvist olje. Volum før videre avgrensning er totalt 3-60 millioner fat oljeekvivalenter i brønnen, skriver Equinor videre.

– Norskehavet har skapt store verdier og mange arbeidsplasser siden Norne ble funnet i 1992. I dette havområdet opererer Equinor rundt 800.000 fat oljeekvivalenter hver dag, og det er omtrent en femdel av Norges daglige produksjon av olje, gass og kondensat. Vi øker leteaktiviteten i Norskehavet framover, noe som gjenspeiles i forrige konsesjonsrunde Tildeling i Forhåndsdefinerte Områder (TFO) hvor vi ble tildelt 16 utvinningstillatelser i Norskehavet, sier Equinors letedirektør for norsk og britisk kontinentalsokkel Nick Ashton.

Det er en gammel kjenning på Helgeland, Transocean Spitsbergen, som har boret Snadd Outer Outer/Black Vulture. Equinor skriver at operasjonen er fullført uten skader eller uhell underveis. Brønnen er nå plugget og forlatt, mens partnerskapet vil vurdere hvordan funnene skal videreutvikles.

– En mulig løsning vi vil se på er å koble funnet til Norne-skipet. Snadd Outer Outer/Black Vulture ligger nær Norne-feltet med all dens infrastruktur, og å utnytte denne er i tråd med Equinors strategi om å bruke eksisterende løsninger. Cape Vulture-funnet har allerede mer enn doblet de gjenværende oljeressursene som kan produseres gjennom Norne-feltet, og det er et klart mål for oss å øke reservene rundt Norne-feltet ytterligere, sier Ashton i mandagens pressemelding fra selskapet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken