Gå til sidens hovedinnhold

Gul beredskap ved Nordlandssykehuset

Artikkelen er over 3 år gammel

(AvisaNordland): Det er satt beredskap nivå gult i Nordlandssykehuset som følge av streiken ved Zefyr pasienthotell, der mellom 35 og 40 pasienter skulle hatt sin overnatting hver natt fra mandag til torsdag.

– Forsvarligheten vurderes fortløpende, forsikrer Beate Sørslett, som er medisinsk direktør ved Nordlandssykehuset.

Hun forteller videre at det avholdes daglige morgenmøter for å overvåke situasjonen og de konsekvenser streiken ved Zefyr hotell får for pasientbehandlingen.

Klinikkenes kartlegging mandag morgen, viser at det er mellom 35 og 40 pasienter som rammes og som skulle overnattet i Zefyr fra mandag til torsdag, og ca. 20 fra torsdag til fredag.

Prioriterer kreftpasienter

Rundt halvparten av disse er pasienter som skal til kreft- og strålebehandling. Disse pasientene gis høyeste prioritet slik at behandlingen kan gjennomføres.

Klinikkene gjennomgår nå hvilke pasienter som kan få utsatt behandling og kontakter disse. Det undersøkes også mulighet for å kunne tilby overnatting på sengepostene.

– Forsvarligheten i situasjonen overvåkes nøye. Vi vil varsle umiddelbart dersom vi vurderer at streiken rammer liv og helse, sier avslutter Sørslett.

Det understrekes avslutningsvis at Nordlandssykehuset ikke er part i streiken.

Ingen kontakt

Torsdag ble altså 55 sykepleiere tatt ut  i streik etter et tidlig brudd i meklingen mellom NSF og NHO Service og Handel.

Mandag sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund til Avisa Nordland at:

- Det er ingen kontakt mellom partene, så foreløpig er det status quo.

Kommentarer til denne saken