Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det så varmt i Nordland at jernbanen er stengt

Artikkelen er over 3 år gammel

(AvisaNordland): NRK Trafikk melder at jernbanestrekninga mellom Mo og Dunderland er stengt tirsdag formiddag. NSB opplyser at det er solslyng som er årsaken. Dette betyr at jernbanelinja blir så overopphetet at stålet utvider og slynger seg.

- Det jobbes med å skaffe alternativ transport for de to dagtogene som skulle kjørt strekningen, melder NRK trafikk.

Bane NOR har laget en faktaside om solslyng. Her kan du lese mer.

Oppdatert 20:028:

Hele Nordlandsbanen er åpen for trafikk.

- Dagtoget fra Trondheim ble 2,5 timer forsinket på grunn av solslynge, men utenom det er det små forsinkelser. Det er Bane Nor som bestemmer om vi kan kjøre togene i normal fart, forklarer Liv Eggebø, pressevakt i NSB. Hun henviser reisende til å sjekke nsb.no for oppdatert informasjon.

Nordlandsbanen ble, ifølge pressevakt i Bane Nor Harry Korslund, åpnet for all trafikk kl. 19:00 i kveld. Litt før hadde strekningen Mo-Ørtfjell ble åpnet, mens Ørtfjell-Lønsdag ble åpnet da.

- Det er fortsatt saktekjøring noen steder. Litt avhengig av de stedlige forholdene vil togene kjøre i 40 km/t - 60 km/t under saktekjøring, som er lavere enn skiltene tilsier. Selv om sola ikke er borte så lenge, synker tempraturen betraktelig, og det er helt avgjørende for at vi skal kunne kjøre. Nå er det meldt litt kjøligere, og vi vil håper på en mellomting, da trives skinnegangene våre best. I all hovedsak er saktekjøringen og forsinkelsene knyttet til solslyng, men det er i tillegg problemer med at når det blir forsinkelser må motgående tog møtes på et nnet sted enn planlagt, og det går ikke alltid like smidig, forklarer Korslund.

I utgangspunktet skal natttogene gå som normalt.

Kommentarer til denne saken