Gå til sidens hovedinnhold

Ekstremt stor snøskredfare: - Hold dere hjemme!

Artikkelen er over 3 år gammel

- Det er spesielt at vi har skredvarsel med faregrad 5, som er meget stor. Vi anbefaler folk å avlyse planlagte aktiviteter i terrenget i helga, sier Lisbeth Aarvik, politistasjonssjef i Mosjøen. Hun kjenner ikke til at det ferdes folk i fjellet.

- Men vi kan ikke utelukke det.

Det er NVE som melder om mulig faregrad 5 på Helgeland og i Svartisen. Nå ber både politistasjonsjefen, ordfører i Vefsn kommune Jann-Arne Løvdahl og rådmann i Vefsn Erlend Eriksen, innstendig om at innbyggerne i både Vefsn og på resten av Helgeland, tar oppfordringen om å holde seg unna terrenget på det største alvor.

- Det lam bli ras på steder det vanligvis ikke er ei aktuell problemstilling, understreker Aarvik.

- Har dere satt inn ekstra beredskap?

- Enkelte plasser har vi det, hvis vi anser det som aktuelt og nødvendig. Vi ser litt an hvordan ting utvikler seg. Det som er viktig for oss nå er å være forberedt dersom noe skjer, og at folk retter seg etter advarselene vi går ut med nå.

Eriksen legger til at beredskapsgruppa i kommunen hadde møte i dag fredag.

- Dette er definitivt ikke helg for å dra i fjellet, sier Løvdahl.

Både ordføreren og rådmannen reiser til Serbia i dag fredag. Stedfortredere er varaordfører Åshild Pettersen og kommunalsjef Trond Kaggerud.

- De er forberedt dersom noe skulle skje.

(AvisaNordland): Hovedredningssentralen har sendt ut varsel om flere snøskred i Nordland. Skredene har gått gjennom natta og morgenen.

- Heldigvis er ingen personer kommet til skade, men HRS understreker budskapet fra torsdag kveld. Skredfaren er ekstremt stor i Nordland. Hold dere hjemme i helga!

Også Nordland politidistrikt advarer mot å ferdes i terrenget.

- Tre av skredene fra natta har gått over veier. Hold dere hjemme i helga!, skriver politiet.

Skredfaren gjelder i all hovedsak Beiarn og Gildeskål, og områder sørover.

Les også

Høyeste faregrad for snøskred på Helgeland i helga: – Unngå all ferdsel

 

Kommentarer til denne saken