Spedbarn døde søndag kveld. Foreløpig obduksjonsrapport viser nye og gamle skader

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En foreløpig obduksjonsrapport viser at den tre måneder gamle jenta som døde søndag, hadde både nye og eldre skader på hjernen.

Les også: Helgelending siktet for drap på tre måneder gammel datter

– De første medisinske undersøkelsene av barnet viste at spedbarnet hadde ferske skader på hjernen, men også tegn til eldre skader. Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke endret dette bildet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NRK.

Den tre måneder gamle jenta ble innlagt på Ullevål sykehus med kritiske skader den 27. desember i fjor, og døde av skadene søndag kveld. Foreldrene ble pågrepet på sykehuset, og faren har erkjent delvis straffskyld for grov mishandling. Moren er siktet for passiv medvirkning.

Foreldrene er begge i 30-årene og er ikke tidligere straffedømt. Familien bor til vanlig i Nordland, men var på besøk hos slektninger i Oslo.

Den endelige obduksjonsrapporten skal være klar om en måneds tid, opplyser Henriksbø, som ikke vil kommentere ytterligere hvordan den fatale skaden oppsto.

– Etterforskingen fortsetter med avhør av familie. Det vil også innhentes informasjon fra offentlige instanser for å belyse om andre familiemedlemmer har blitt utsatt for vold, sier politiadvokaten.

(©NTB)

Artikkeltags