Nå får du reise så mye du vil i Nordland

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik sammen med reiselivssjef i Visit Bodø, Ann Kristin Rønning Nilsen

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik sammen med reiselivssjef i Visit Bodø, Ann Kristin Rønning Nilsen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(AvisaNordland): Fra 1. juli kan du reise så mye du vil med både buss og hurtigbåt i Nordland for 990 kroner. Dette gjelder i en hel uke.

Det opplyser Nordland fylkeskommune.

– Vi ønsker å legge til rette for at både turister og fastboende lettere kan komme seg rundt i fantastiske Nordland, sier fylkesråde for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding og fortsetter:

– Med det nye reisekortet kan du oppleve blant annet den strålende helgelandskysten, Bodø og spektakulære Lofoten på samme billett.

Oppleve mer

Med dette tilbudet håper Eggesvik at flere vil oppleve det Nordland har å by på.

Reiselivssjef i Visit Bodø, Ann Kristin Rønning Nilsen, har også stor tro på det nye reisekortet.

– Dette er et utrolig bra tiltak. Det forenkler reisingen og vil føre til at flere turister får oppleve verdens vakreste kyst. Stadig fler av turistene er miljøbevisst og reiser kollektivt, og de ønsker «ekte» opplevelser, sier hun.

Tilbudet gjelder i sju dager, og fungerer på alle busser og båter i Nordland. I pressemeldingen kommer det fram at det foreløpig ikke gjelder for ferger.

Hele året

Korter gjelder for hele året.

– Vi opplever en klar utvikling mot helårsturisme, det ikke slik at det kun er om sommeren det er turisttrafikk. Også i denne sammenheng vil reisekortet være et nyttig virkemiddel for oss som jobber med reiseliv. Nå er det opp til oss i næringa å markedsføre tiltaket på en god måte, sier Rønning Nilsen i pressemeldingen.

Artikkeltags