Gå til sidens hovedinnhold

46 millioner mer til båt og ferge i Nordland

Artikkelen er over 4 år gammel

I kommuneproposisjonen som presenteres i dag (torsdag) foreslår regjeringen en ny finansieringsmodell for båter og ferger som drives av fylkeskommunen. 

- Det viktigste for å kunne bo og virke i vårt fylke er gode transportløsninger, sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H) i en pressemelding.

- Vi vet alle at vi har store og små fergesamband i fylket, vi har viktige hurtigbåtruter som knytter øyene og de som bor der tettere inn til fastlandet. Alt dette gjør at vi har muligheten til å bo og virke slik vi gjør i vårt land. Den nye modellen gir en mer rettferdig fordeling som bidrar til at Nordland fylke vil kunne bruke ytterligere 21 millioner kroner på gode samferdselsløsninger i fylket, fortsetter Ebbesen.

Videre bevilger regjeringen ytterligere 100 millioner til fergefylkene, hvor Nordland får om lag 25 millioner av disse.

- Dagens finansieringsmodell for ferge og båt har store svakheter. I praksis gis samme tilskudd til fylkeskommunen for alle fergesamband, uavhengig av om sambandet er langt eller kort eller hvilket farvann en opererer i, sier Kjell Børge Freiberg (Frp).

- I tillegg til at Nordland fylke får mer til hurtigbåter og ferger gjennom denne nye nøkkelen, får de også ytterligere økning i frie midler gjennom denne årlige ekstrabevilgningen på 25 millioner. Dette gjør regjeringen nettopp fordi vi vet at gode samferdselsløsninger er viktige for næringslivet i fylker som Nordland, hvor vi har stor aktivitet og bosetting utenfor fastlandet, avslutter Freiberg.

Kommentarer til denne saken