Gå til sidens hovedinnhold

Denne kommunen har lavest ledighet i Nordland

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er 3.308 helt ledige i Nordland i Desember. Det er 96 flere helt ledige nne det var på samme tid i fjor. Økningen tilsvarer 2,7 prosent, skriver Avisa Nordland.

- Ledigheten i Nordland i desember viser en svak økning i forhold til samme periode i fjor. Samtidig som vi ser at ledigheten øker innenfor noen yrkesgrupper som ingeniør-/IKT-fag og industriarbeid, er det en nedgang innen andre yrkesgrupper som jordbruk, skogbruk og fiske og reiseliv og transport. Vi ser nå en liten økning som er ringvirkninger etter nedgangen i olje- og gassnæringen. Sesongvariasjoner er trolig også en del av forklaringen på økt ledighet, sier fungerende fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland i ei pressemelding.

I landet sett under ett har antall helt ledige økt med 9 112 personer fra desember i fjor. Totalt for landet er det nå registrert 80 846 helt ledige, noe som tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

I Nordland finner vi fortsatt flest ledige med bakgrunn fra industriarbeid (605), bygg- og anleggsarbeid (402) og reiseliv og transport (361).

Det er lavset ledighet i Beiarn (1,3 prosent) og Bindal, Gildeskål og Hemnes (1,6 prosent). Høyest ledighet er det i Værøy (6,7) prosent.

Blant de større bykommunene har Bodø og Rana en ledighet på 2,2 prosent og Narvik har en ledighet på 2,8 prosent.

Den aldersgruppen som har høyest ledighet i prosent av arbeidsstyrken er aldersgruppen 20-24 år. Her er ledigheten på 5,0 prosent. Deretter følger aldersgruppen 25-29 år med 4,8 prosent ledighet. Blant de yngste (19 år og under) er ledigheten på 2,0 prosent, men her er arbeidsstyrken forholdsvis liten.

Kommentarer til denne saken